Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 12. 2021,
13.19

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Oglasno sporočilo

Natisni članek

DKV Mobility DKV Card e-vinjeta vinjeta PR članek

Torek, 21. 12. 2021, 13.19

2 leti, 3 mesece

Cestnina: DKV Mobility uvaja nove digitalne vinjete v Sloveniji

Oglasno sporočilo

Od danes lahko stranke evropskega ponudnika storitev mobilnosti DKV Mobility slovensko e-vinjeto ugodno plačajo s kartico DKV Card. Elektronska vinjeta nadomešča vinjeto v obliki nalepke in je obvezna za vozila do vključno 3,5 tone, ki vozijo po slovenskih avtocestah in hitrih cestah.

Slovensko e-vinjeto lahko zdaj plačate s kartico DKV. (Fotografija: DKV Mobility) | Foto: Slovensko e-vinjeto lahko zdaj plačate s kartico DKV. (Fotografija: DKV Mobility)

Kartice DKV so na voljo na bencinskih servisih pod blagovnimi znamkami OMV, MOL in Petrol znotraj Slovenije in ob meji. Letne e-vinjete so v prodaji od 1. decembra letos, od 1. februarja 2022 pa bosta v prodaji tudi mesečna in tedenska e-vinjeta. Ob nakupu morate navesti pravilno registrsko številko vozila, ki jo bodo samodejno skenirale nadzorne naprave na poti. E-vinjeta se kot do zdaj obračunava prek blagajniškega terminala s kartico DKV. Koristi za stranko so priročno in pregledno obračunavanje ter hitro nadaljevanje vožnje brez prekinitev.

"Slovenija je pomembna tranzitna država med južno in srednjo Evropo. Veseli nas, da lahko svojim strankam ponudimo dodatno storitev," pravi Jérôme Lejeune, generalni direktor Toll pri DKV Mobility.

Poleg elektronske e-vinjete za Slovenijo DKV Mobility ponuja široko ponudbo cestninskih rešitev za več kot 30 držav v Evropi in širšem prostoru. Sem spadajo različne vinjete, cestninske postaje in vozovnice.

DKV Mobility

DKV Mobility je že več kot 85 let eden vodilnih ponudnikov storitev mobilnosti v industriji logistike in transporta s trenutno več kot 1.400 zaposlenimi. Od brezgotovinske oskrbe na poti na vse bolj razširjenih prodajnih mestih do obračunavanja cestnine in povračila davka na dodano vrednost – DKV Mobility ponuja širok nabor storitev za optimizacijo in upravljanje voznih parkov po vsej Evropi. Leta 2020 je družba dosegla za 9,3 milijarde evrov transakcij.

Trenutno več kot 213 tisoč strank uporablja več kot 5,1 milijona kartic DKV CARD in naprav v vozilu. Leto 2020 je bila kartica DKV CARD že 16. leto zapored nagrajena kot najboljša blagovna znamka v kategoriji kartic za gorivo in servisnih kartic.

Več informacij je dostopnih na povezavi www.dkv-mobility.com

 Naročnik oglasnega sporočila je DKV EURO SERVICE D.O.O.

Ne spreglejte