Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Nedelja,
15. 12. 2013,
19.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Adria Mobil Potovalni Avtomoto

Nedelja, 15. 12. 2013, 19.58

8 let

Britanci hvalijo Novomeščane: Adria Mobil z najboljšo bivalno prikolico leta

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na specifičnem trgu karavaninga v Veliki Britaniji je novomeška Adria Mobil s prikolicama osvojila skupni naslov bivalnega vozila leta in razred najbolj prestižnega modela.

Novomeščani uspešni na najzahtevnejših evropskih trgih

Novomeška Adria Mobil se je zadnja leta uspešno prestrukturirala in se glede na gospodarsko krizo in zahteve trga karavaning vozil uspešno odzvala na spremenjene pogoje na trgu.

Adria tako ni le ohranila svojega tržnega deleža, temveč je uspela povečati prodajo svojih bivalnikov in prikolic, ob tem pa svoj pečat pustiti tudi na glavnih evropskih trgih vozil karavaninga.

Skupna zmaga za prikolico adora isonzo

S svojo počitniško prikolico adora isonzo so Novomeščani dobili novo prestižno nagrado v Veliki Britaniji, ki sicer velja za precej specifičen trg karavaninga. Podobno kot v ZDA namreč na Otoku veljajo posebne potovalne navade, ki so še posebej vidne v svojevrstnem tlorisu.

Slovenskemu velikanu karavaninga je glavno nagrado za leto 2013 podelila britanska revija Caravaning, ki se ponaša že z 80-letno tradicijo. Nagrado bivalnik leta so namenili Adrijini prikolici adora isonzo, ob tem pa so modelu astella rio grande namenili še nagrado med luksuznimi bivalnimi prikolicami.

Britanci so torej pred bivalniki tokrat prednost dali počitniškim prikolicam, ki z nižjo ceno, ugodnešim vzdrževanjem in prilagodljivostjo merijo na vse širši krog ljubiteljev karavaninga. Trend prikolic se sicer redno vzpenja in pada, a vseeno vse hitreje padajo tabuji in predvsem stereotipni strahovi pred uporabo prikolic in ne klasičnih bivalnikov.

Počitniška prikolica tako kot bivalnik sodi na potovanje, na odprto cesto

Že ko smo primerjali vsakodnevno uporabnost bivalnika in počitniške prikolice, smo zapisali, da vaja dela mojstra in da se počasi daleč pride. Upravljanje prikolic ni tako težko, kot se zdi, le malce bolj premišljeno, pozorno in odzivno je treba vrteti volanski obroč.

Ne spreglejte