SiolNET. Avtomoto Novice
0,27

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Porsche

Bila je pomota: objavili oglas z občutno prenizko ceno

0,27

termometer

Porsche panamera turbo Ljubljana |  | Foto: Gregor Pavšič
Foto: Gregor Pavšič

Porsche je na Kitajskem pomotoma objavil oglas z občutno prenizko ceno. Odziv kupcev je bil velik, nekaterim so morali porscheja prodati po zelo ugodni ceni.

Porsche panamera na Kitajskem stane 998 tisoč juanov. Ko so predstavniki nemškega podjetja objavili spletni oglas za panamero, tej pa pripisali ceno komaj 124 tisoč juanov, je bil hiter odziv pričakovan. Panamera za ceno 18 tisoč dolarjev bi bila za Kitajce seveda odlična kupčija, in prve rezervacije za nakup so hitro sledile, je poročal Bloomberg.

Osebna opravičila vsem, ki so vplačali rezervacijo

Toda bila je napaka tistih, ki so oglas izdelali, ga potrdili in na koncu tudi objavili. Tega so nato hitro umaknili, vpletel se je tudi Porsche v Nemčiji, ki je vzpostavil stik s prvo stranko, ki je naredila spletno rezervacijo. Podrobnosti dogovora niso znane, je pa Porsche z njo sklenil "razumen dogovor" za enega od avtomobilov z zaloge. Po zagotovilih predstavnikov Porscheja so osebno poklicali vse tiste, ki so se na ta napačni oglas odzvali z dejanskim vplačilom rezervacije. Vsa vplačila bodo vrnili v 48 urah.

Kitajska je za Porsche najpomembnejši trg, saj predstavlja tretjino njihove celotne prodaje. Lani so Kitajci kupili 95 tisoč porschejev, kar je prineslo skoraj 12 milijard dolarjev prometa.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin