Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 4. 2016,
11.54

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Avtotehna Vis d. o. o.

Foto: Avtotehna Vis

Natisni članek

Avtotehna Vis advertorial testna vožnja Opel Opel Astra Sports Tourer

Torek, 19. 4. 2016, 11.54

2 meseca, 2 tedna

Bi preživeli teden dni z Opel Astro Sports Tourer?

Vsebino omogoča Avtotehna Vis d. o. o.

Foto: Avtotehna Vis

Opel Astra Sports Tourer Avtotehna Vis

Preverite, ali ste glavni nagrajenec za enotedensko uporabo nove Opel Astre Sports Tourer, ki jo za tedendni podarja Avtotehna Vis. Boste prav vi med prvimi, ki bodo preizkusili karavansko različico Astre?

Aktualni evropski in slovenski avto leta 2016, nova Opel Astra, je dobila svojo karavansko oziroma Sports Tourer različico.


Ižrebali smo nagrajenca, ki prejme teden dni uporabe nove Opel Astre Sports Tourer . Nagrado podarja Avtotehna Vis

Nagrajenec je Gorazd Rade.

Čestitamo!

Opel Astra Sports Tourer, ki jo Avtotehna Vis za en teden brezplačne uporabe podarja glavnemu nagrajencu naše nagradne igre, je deseta generacija Oplovega karavana, ki povzema tehnične, varnostne in tehnološke adute nove astre. Vozniku ponuja udobje in prestiž, ki je bil do zdaj dosegljiv le voznikom avtomobilov višjega cenovnega razreda.

Več prostora: Opel Astra Sports Tourer, ki jo odlikuje več prostorske svobode in prilagodljivosti od prehodnice, se lahko tako kot nova petvratna astra pohvali z lažjo in čvrstejšo karoserijo, ima 540 litrov osnovnega prtljažnika, ob podrtih zadnjih sedežih pa kar 1.630 litrov prostornine.

Avtotehna Vis bo vsem, ki bodo aprila in maja kupili novo Opel Astro Sports Tourer podarila štiri zapestnice M-SOS, s katerimi je reševanje življenj v nezgodi hitrejše in učinkovitejše.

IntelliLux LED® matrični žarometi poskrbijo za samodejno prilagajanje osvetlitve glede na situacijo in zagotavljajo odlično vidljivost. Pri 80 km/h razširjeni in svetlejši svetlobni snop omogoča, da morebitne nevarnosti zagledamo do 40 metrov prej. | Foto: IntelliLux LED® matrični žarometi poskrbijo za samodejno prilagajanje osvetlitve glede na situacijo in zagotavljajo odlično vidljivost. Pri 80 km/h razširjeni in svetlejši svetlobni snop omogoča, da morebitne nevarnosti zagledamo do 40 metrov prej.

Inovativni pametni matrični žarometi IntelliLux® LED: med absolutne novosti in vrhunske varnostne rešitve nove Astre se uvršča tudi popolnoma nov, patentiran sistem matričnih žarometov IntelliLux® LED nove generacije, ki so bili do sedaj dosegljivi le v razredu dragih, luksuznih vozil. Omogočajo vožnjo z neprekinjeno uporabo nezasenčenih luči, ne da bi zaslepili katerega od udeležencev prometa in s tem zagotavljajo večjo varnost. IntelliLux® je obenem prvi sistem matričnih luči serijsko izdelanega avtomobila, s stalnim odzivanjem na okolico, brez uporabe podatkov navigacijskega sistema. Ob različnih načinih samodejnega prilaganja delovanja kratkih in dolgih luči deluje IntelliLux® LED tudi tako, da dodatno poveča varnost vožnje ponoči po avtocesti. Posebna funkcija Welcome Light pa samodejno osvetli okolico nove Astre, ko se ji uporabnik približa ali izstopa iz nje v temi. Matrični žarometi Opel IntelliLux® LED prav tako dokazano zmanjšujejo nevarnost nesreč z divjadjo.

Astra Sports Tourer je eden izmed najbolj dinamičnih karavanov svojega razreda. | Foto: Astra Sports Tourer je eden izmed najbolj dinamičnih karavanov svojega razreda.

Širok nabor motorjev: tri- in štirivaljni bencinski in dizelski motorji prostornine od 1,0 do 1,6 litra ter razponom moči od 70 do 147 kilovatov; nov 1,6-litrski biturbo CDTI dizel s 118 kilovati in 350 njutonmetri ter 4,1-litrsko povprečno porabo goriva.

Dinamična vožnja: najnovejša Opel Astra Sports Tourer je od prejšnje generacije karavanske astre lažja za kar 190 kilogramov, zaradi česar je vožnja še bolj dinamična.

Električna prtljažna vrata: prtljažna vrata imajo električno odpiranje in zapiranje s prostoročnim senzorjem samo z zamahom noge pod odbijačem, ki je izjemno hitro odziven.

Nova Opel Astra Sports Tourer ponuja nov slog vožnje. Tehnologija IntelliLink omogoča popolno povezavo pametnega telefona z vozilom, in prikazom najpomembnejših funkcij na 7-palčnem barvnem zaslonu z visoko ločljivostjo. IntelliLink CD 600 nova merila udobja, povezanosti in varnosti. | Foto: Nova Opel Astra Sports Tourer ponuja nov slog vožnje. Tehnologija IntelliLink omogoča popolno povezavo pametnega telefona z vozilom, in prikazom najpomembnejših funkcij na 7-palčnem barvnem zaslonu z visoko ločljivostjo. IntelliLink CD 600 nova merila udobja, povezanosti in varnosti.

 

Zaslon na dotik: v sredinski konzoli v potniški kabini pa je zaslon na dotik z manj tipk in stikal za večjo preglednost, preprostost in natančnost.

 

Celovit nabor sodobnih varnostnih asistenčnih sistemov za še varnejšo vozno izkušnjo:

 

  • kamera Opel Eye z razširjenimi funkcijami za prepoznavanje prometnih znakov,

  • pomoč pri ohranjanju voznega pasu s samodejnim popravkom volana in

  • opozorilo na oviro pred vozilom s samodejnim zaviranjem v sili,

  • sistem za nadzor mrtvih kotov,

  • napredni parkirni pomočnik in

  • kamera za vzvratno vožnjo.

 

SPA udoben sedež: med izjemne rešitve nove Astre sodijo tudi sedeži s certifikatom AGR, združenja za zdravo hrbtenico. Možnost vsestransko nastavljivih ergonomskih prednjih sedežev AGR in še voznikovega sedeža AGR za dobro počutje z usnjenim oblazinjenjem ter funkcijama masaže in prezračevanja zagotavlja izjemno prijetno počutje.

 

Sedeži s certifikatom AGR zagotavljajo vrhunsko udobje med vožnjo. | Foto: Sedeži s certifikatom AGR zagotavljajo vrhunsko udobje med vožnjo.

 

Vrhunska povezljivost: nova generacija Astre bo imela tako prvi novi Opel, pri katerem bodo kupci lahko segli po sistemu za povezanost in pomoč, sistem Opel OnStar že ob prihodu na trg. Sistem Opel OnStar uporabnikom zagotavlja najširši nabor storitev za najvišjo ravni varnosti in udobja. Če se sproži posamezna varnostna zračna blazina, sistem samodejno pošlje opozorilo v klicni center. Nadzornik pokliče vozilo in če ni odziva, nemudoma napoti reševalce na kraj, od koder je prišlo sporočilo o sproženi varnostni zračni blazini. To je le ena izmed številnih možnostih in storitev, zagotovljenih z novim sistemom. Vozniku in sopotnikom je sistem OnStar dosegljiv 24 ur na dan, vse dni v tednu, 365 dni na leto. Ne glede na to, ali potrebujejo pomoč na cesti ali drugo storitev, je osebje OnStar uporabnikom vedno na voljo. V Sloveniji bo na voljo predvidoma od septembra naprej.

 

Velika zmaga: Opel Astra je osvojila naziv slovenski avto leta 2016 in Evropski avto leta 2016 ter priznanje Safetybest 2016 žirije AUTOBEST za varnostno tehnologijo in in 5 zvezdic na EURONCAP testu.

 

Z zamahom noge pod odbijačem lahko elegantno odpremo prtljažnik, tudi ko imamo polne roke. | Foto: Z zamahom noge pod odbijačem lahko elegantno odpremo prtljažnik, tudi ko imamo polne roke.

Ne spreglejte