SiolNET. Avtomoto Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Avtomobili so statusni simbol Slovencev, a vse manj se jih ga uči voziti

0

termometer

Veljavno dovoljenje za vožnjo avtomobila ima 1,3 milijona Slovencev, od leta 2011 pa se je število letno izdanih dovoljenj zmanjšalo za 18 odstotkov. Na cestah je tudi vse manj novih motoristov.

V štirih letih število novih izdanih dovoljenj v Sloveniji upadlo za 14 odstotkov

Podoben trend zaznavamo tudi v Sloveniji. Od leta 2011 se je število novih izdanih vozniških dovoljenj za kategorijo B zmanjšalo za več kot 19 tisoč oziroma 14 odstotkov. Padanje števila letno izdanih dovoljenj sicer ni enakomerno, temveč le vsako drugo leto. Zelo velik padec je bil prav med letoma 2014 in 2015, ko je dovoljenje za vožnjo avtomobila dobilo 16 tisoč Slovencev manj.

Nekateri imajo veljavni vozniški izpit, ne pa tudi avtomobila

Skupno število vseh voznikov z veljavnim dovoljenjem kategorije B je kljub vse manjšemu letnemu prirastu vseeno naraščalo. V Sloveniji torej še vedno več ljudi letno dovoljenje pridobi, kot se od vožnje avtomobila poslovi.

Leta 2011 je imelo tako dovoljenje za vožnjo avtomobila še 1,35 milijona, lani pa 1,39 milijona Slovencev. Vsi z dovoljenjem torej nimajo tudi svojega registriranega avtomobila, saj je teh v Sloveniji manj kot 1,1 milijona.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin