Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sreda,
10. 7. 2024,
6.59

Osveženo pred

6 dni, 5 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,59

Natisni članek

Bruselj audi Q8 e-tron Audi Volkswagen

Sreda, 10. 7. 2024, 6.59

6 dni, 5 ur

Audi Q8 e-tron

Predčasen konec audija Q8 e-tron? Izključeno ni niti zaprtje tovarne v Bruslju.

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,59
Audi Bruselj tovarna | V tej tovarni v Bruslju so lani izdelali okrog 50 tisoč avtomobilov. | Foto Audi

V tej tovarni v Bruslju so lani izdelali okrog 50 tisoč avtomobilov.

Foto: Audi

Volkswagen bi zaradi slabše prodaje električnega modela audi Q8 e-tron zaprl tovarno v Bruslju, izključen ni niti predčasen umik modela s trga.

Audi Q8 e-tron bi se lahko predčasno poslovil. | Foto: Audi Audi Q8 e-tron bi se lahko predčasno poslovil. Foto: Audi Pri Volkswagnu iščejo možnosti za rešitev lastne tovarne v Bruslju. Ta se je znašla v primežu logističnih stroškov, omejitev s širitvijo znotraj mestnih okvirjev in tudi letošnjega padca prodaje večine električnih avtomobilov v Evropi.

To velja tudi za Audijev električni športni terenec Q8 e-tron. Med možnostmi je tudi predčasen umik tega modela s trga, saj v Ingolstadtu medtem že razvijajo električne modele nove tehnične generacije. Audi je sicer ta model na ceste pripeljal že leta 2018 in ga nedavno prenovil. Vseeno pa danes na področju električnih pogonov že stavijo na veliko modernejše avtomobile, tak primer je novi Q6 e-tron.

Zadnjo tovarno je Volkswagen zaprl leta 1988

Zaprtje tovarne je le ena izmed možnosti, vodstvo Volkswagna pa išče alternative. V tovarni je zaposlenih tri tisoč ljudi, lani pa so v njej izdelali okrog 50 tisoč avtomobilov.

Če bi Volkswagen res moral zapreti tovarno, bi bilo to po podatkih Reutersa prvič po letu 1988. Takrat so zaprli tovarno v Alabami v ZDA.

 

Ne spreglejte