Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Torek,
1. 3. 2016,
12.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Alfa Romeo Avtosalon Ženeva 2016

Torek, 1. 3. 2016, 12.12

8 let

Alfa romeo giulia – italijanska dama obljublja cestno erotiko, učinkovitost in varnost

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Alfa Romeo v celoti razkriva novo giulio, dinamično limuzino s kratkimi previsi in dobro uravnoteženostjo mase. Na voljo tri opremske različice in šest motorjev.

Čeprav ni quadrifoglio verde, je poudarek na dinamičnosti očiten

Potem ko je Alfa Romeo že lani septembra v Frankfurtu predstavila novo giulio v skrajno športni različici quadrifoglio verde, so v Ženevo pripeljali še precej težje pričakovano in za podjetje tudi pomembnejšo vsakdanjo različico avtomobila. Ta je izgubila številne športne in dinamične dodatke – na primer odprtine za zrak na pokrovu motorja, zadnji difuzor, zadnji spojler in velika kolesa –, toda kot tekmec BMW seriji 3 in audiju A4 je vendarle ohranila precej dinamično zasnovo.

Motorji bodo nudili od 150 do 510 "konjev"

Giulia bo na voljo s tremi različicami opreme, in sicer kot giulia, super in quadrifoglio. Na voljo bo šest motorjev – dvolitrski bencinski motor z 200 "konji", 2,2-litrski dizelski motor z močjo 150 ali 180 "konjev" in 2,9-litrski motor V6 biturbo s 510 "konji". Pri bencinskem motorju se bo moč prenašala prek osemstopenjskega samodejnega menjalnika, pri dizelskem motorju bo poleg tega na voljo tudi šeststopenjski ročni menjalnik.

Alfa Romeo: ključna sta pogon na zadnji par koles in dobra uravnoteženost mase

Kupci bodo lahko izbirali med pogonom na zadnji par koles in štirikolesnim pogonom. Pri Alfi Romeo poudarjajo, da sta bila ključna dejavnika razvoja vozila prav serijski pogon na zadnji kolesi in dobra uravnoteženost vozila. Motor in mehanske komponente so nameščene med obe osi, zato ima giulia kratke previse, dolg sprednji del in tudi za ta razred nadpovprečno medosno razdaljo. Italijani zaradi naprednega in dvojno vzmetenega podvozja obljubljajo odlične vozne lastnosti in prostorno notranjost. Veliko obeta tudi masa avtomobila, ki pri dizelski giulii znaša 1.524 kilogramov.

Notranjost primerno digitalizirana, na voljo tudi moderni varnostno-asistenčni sistemi

V notranjosti so na sredinsko konzolo postavili 8,8-palčni digitalni zaslon, ki je s posebnim infozabavnim vmesnikom prilagojen mobilnim telefonom z operacijskimi sistemi iOS in Android. Vgrajena je navigacija TomTom, ne manjka pa niti prepoznavno stikalo za izbiro načina oziroma DNA-vožnje. Pred voznikovimi očmi bosta na armaturni plošči še 3,5- oziroma sedempalčni zaslon.

Za doplačilo bo imela giulia tudi vse moderne varnostno-asistenčne sisteme (samodejno zaviranje v sili, prepoznavanje pešcev, opozorilo pred vozili v mrtvem kotu, radarski tempomat …) in opremo, kot so na primer biksenonski žarometi (tehnologije LED na giuliah očitno ne bo), ogrevan volanski obroč, asistent pri parkiranju in podobno.

Ne spreglejte