SiolNET. Avtomoto Novice
0,60

termometer

  • Messenger
  • Messenger

5000 motoristov na Dolenjsko romalo na blagoslov nove sezone

0,60

termometer

Pred božjim obličjem pozivi k motoristovi varnosti
Foto: Klemen Korenjak

Na 18. tradicionalnem vseslovenskem blagoslovu motorjev in motoristov v Mirni Peči na Dolenjskem se je po ocenah prirediteljev iz Moto kluba Trebnje zbralo vsaj 5000 motoristov.

Po naklonjenost motorističnih bogov

Na prireditvi, ki je po jutranjem rahlem dežju potekala na velikem parkirišču pred cerkvijo, pa so začrtali novo motoristično sezono in se spomnili pokojnih mirnopeških rojakov, Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka, je dodal.

Sicer pa namen mirnopeškega srečanja ni zgolj sestajanje motoristov, temveč želijo z njim javnost in motoriste na začetku motoristične sezone opozoriti na prometno varnost, ki je, kljub temu, da se z vsakim letom izboljšuje, še vedno nezadostna, je še ocenil Pungerčar.

V Mirni Peči so sicer največji obisk do zdaj zabeležili leta 2011, ko se je tega tradicionalnega velikonočnega blagoslova udeležilo približno 12.000 motoristov.

Z zbiranjem prispevkov, ki bodo mirnopeški osnovnošolki omogočili potovanje na zdravstveni poseg v ZDA, pa so prireditelji srečanju dodali tudi dobrodelno noto. Z zbiranjem prispevkov, ki bodo mirnopeški osnovnošolki omogočili potovanje na zdravstveni poseg v ZDA, pa so prireditelji srečanju dodali tudi dobrodelno noto. Foto: Klemen Korenjak

Pred božjim obličjem pozivi k motoristovi varnosti

Predstavnik prirediteljev in predsednik Zveze motoklubov Slovenije Leopold Pungerčar je povedal, da so osrednji del srečanja z blagoslovom motorjev, s pozdravnimi govori in kulturno-zabavnim sporedom začeli po praznični maši. Predstavnik prirediteljev in predsednik Zveze motoklubov Slovenije Leopold Pungerčar je povedal, da so osrednji del srečanja z blagoslovom motorjev, s pozdravnimi govori in kulturno-zabavnim sporedom začeli po praznični maši. Foto: Klemen Korenjak

Kot so v svojem sporočilu opozorili prireditelji, naj začetek motoristične sezone ne predstavlja sproščanje adrenalina, preizkusa zmogljivosti motornega kolesa in motoristovih sposobnosti na cesti, temveč raje predvsem uživanje v varni vožnji.

V svoji izjavi pa so se pridružili pozivu agencije za varnost prometa, ki vsem udeležencem v prometu svetuje izjemno previdnost in strpnost, prilagajanje hitrosti vožnje cestnim razmeram in uporabo zaščitnih čelad.

Dodali so, da morajo imeti motoristi, da bi lahko uživali v varni vožnji, predvsem ustrezno motoristično opremo, katere glavno vodilo je motoristova varnost.

Sicer pa upajo, da sta pomlad in ugodno vreme v Mirno Peč pripeljala številne motoriste, ki so s pametno vožnjo brez prekrškov in nesreč, preudarnim ravnanjem ter upoštevanjem cestno-prometnih predpisov dokazali, da so enakovredni udeleženci v prometu, ki vedo, da je prometna kultura del splošne.

Vsi udeleženci cestnega prometa so namreč odvisni drug od drugega. Vsi morajo spoštovati pravice drugih, hkrati pa s svojim ravnanjem in z zgledom dokazovati, da so del družbe sožitja in strpnosti, so še zapisali prireditelji srečanja. Vsi udeleženci cestnega prometa so namreč odvisni drug od drugega. Vsi morajo spoštovati pravice drugih, hkrati pa s svojim ravnanjem in z zgledom dokazovati, da so del družbe sožitja in strpnosti, so še zapisali prireditelji srečanja. Foto: Klemen Korenjak

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin