Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 11. 2017,
10.34

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Opel

Foto: Opel in Siol.net

Natisni članek

advertorial Opel crossland X izlet Slovenija

Petek, 10. 11. 2017, 10.34

2 meseca, 2 tedna

Pustolovščine, dobrodošle nazaj

Vsebino omogoča Opel

Foto: Opel in Siol.net

Ste željni pustolovščine? Vas domače ceste dolgočasijo? Opel pozna pravi recept za tovrstne izzive in po novem v zelo široki paleti avtomobilov ponuja tudi obilo adrenalinskih izkušenj.

Naj bo to po urejenih urbanih cestah ali vijugastih na zahtevnejšem terenu. Pri Oplu ne stojijo križem rok. Nasprotno. Trgu so ponudili že tretjega člana družine X, ki nudi nekoliko višjo odmaknjenost od tal in pooseblja praktičnost.  | Foto: Naj bo to po urejenih urbanih cestah ali vijugastih na zahtevnejšem terenu. Pri Oplu ne stojijo križem rok. Nasprotno. Trgu so ponudili že tretjega člana družine X, ki nudi nekoliko višjo odmaknjenost od tal in pooseblja praktičnost.

Ko športen značaj sreča pustolovsko dušo, nastane avtomobil s sodobnimi, dinamičnimi potezami, privlačnim terenskim videzom in visokim sedežnim položajem, ki zagotavlja za športne terence značilno odlično vsestransko vidljivost. Z vsem naštetim se lahko pohvali novi Opel Grandland X, kot tudi z vrsto najsodobnejših tehnologij in obilo prostora za do pet dogodivščin željnih potnikov z vso potrebno prtljago in športno opremo. Te odlike uvrščajo Oplovega novinca med najpomembnejše tekmece v cvetočem segmentu športnih terencev. Grandland X na prvo mesto postavlja varno in zabavno vožnjo v vseh letnih časih in na vseh podlagah.

grandland1 | Foto:

Gospe in gospodje, zaženite motorje

Včasih radi sanjarimo, kje po svetu bi radi živeli. S sanjami ni nič narobe, a vedno znova pozabljamo, da nam tudi tukaj v Sloveniji in malce čez mejo nič ne manjka. Ne le, da so letalske vozovnice iz Slovenije cenovno postale povsem konkurenčne tistim z okoliških letališč, tudi razni izleti z avtom nas v kratkem času popeljejo v povsem drugačne kraje. Slovenija premore odlično lego za potovanja po svetu in raziskovanja znoraj države.

Predlogov za izlet po Sloveniji in bližnji okolici, kjer je v ospredju cesta, ki občasno zavije tudi na kakšen zahtevnejši teren, je ogromno … Za vas smo jih pripravili štiri. Ste že preizkusili vse s spodnjega seznama? Izbira je vaša. Grandland X bo zadovoljil tako tiste, ki se radi zadržujejo v urbanih središčih in na dolgočasnih avtocestah, kot tudi tiste, ki so željni zahtevnejših cestnih pustolovščin. Odpravite se novim dogodivščinam naproti - z dinamično, uglajeno in učinkovito vožnjo Oplovega Grandlanda X.

#Goriška Brda

Goriška Brda verjetno pozna vsak, sploh tisti, ki radi dobro jedo in pijejo, saj je regija znana po številnih vinogradih, vinarjih, vinotočih, sadjarjih in kmečkih turizmih, kjer lahko poleg dobre žlahtne kapljice dobimo tudi odlično domačo hrano. Izlet v Goriška Brda bo navdušil vsakogar – tudi tiste, ki vina sploh ne pijete, in tiste, ki ne spadate ravno med gurmane, saj ponujajo veliko več, kot le ti dve najbolj znani znamenitosti.

Goriška Brda imajo približno 5.000 prebivalcev, od tega je kar 150 vinarjev, in številne vinograde na gričkih, mimo katerih je vožnja z avtomobilom izjemno slikovita. Grandland X se odlično prilagodi vašemu življenjskemu slogu, saj nudi izjemno vsestranskost in veliko prostora za shranjevanje – tudi za piknike v idilični naravi Goriških Brd. Poglejte v koledar in preverite vremensko napoved ter začrtajte in izkoristite jesenski dan. Ob barviti naravi in panoramskem razgledu iz avtomobila pa bodite pozorni tudi na porabo goriva. Ugotovili boste, da varčevanje z gorivom še nikoli ni bilo tako zabavno. Tako kot Grandland X je vsestranska tudi paleta dinamičnih in učinkovitih bencinskih ter dizelskih motorjev.

Goriška brda | Foto: Klemen Korenjak Foto: Klemen Korenjak

#Srčkova pot

Ko številni prvič zagledajo fotografijo 'srca' med vinogradi, pomislijo na Goriška brda. A gre za povsem zmotno prepričanje, saj je srce med vinogradi v povsem drugem delu naše prelepe Slovenije.

Ste vedeli, da pot v obliki srca sprva sploh ni bila načrtovana in da je domačini niti niso opazili? Ko so makadamsko pot želeli asfaltirati, so ugotovili, da bi bila brez ovinka na grič prestrma. Šele slikar s Ptuja, ki je tukaj slikal pokrajino, je opazil, da je pot pravzaprav oblikovana kot srce.

Tako opevano srčkovo pot najdete v vasi Špičnik v Zgornji Kungoti ob turistični kmetiji Dreisibner. Kmetija leži med vinorodnimi griči tik ob meji z Avstrijo. Mimo kmetije poteka obmejna panoramska in planinska pot po Svečinskih goricah. Z dvorišča kmetije si lahko ogledate tudi prekrasno srce, ki ga oblikuje vijugasta cesta, ki pelje med vinogradi. Ljubezen je v zraku. Vinorodni okoliš pri Špičniku ni primeren le za panoramsko občudovanje vinogradov in okušanje rujne kapljice, temveč tudi za pravo domačo kulinariko. Na voljo je nekaj pešpoti in tudi poti, posebej prirejenih nordijski hoji.

Turistična kmetija Dreisiebner, Srce med vinogradi, Špičnik | Foto: Matjaž Vertuš Foto: Matjaž Vertuš

#Belopeška jezera

Belopeška jezera imenujemo tudi Mangartska jezera, Fužinska jezera in celo Klanška jezera. Gre za dve ledeniški jezeri, ki so ju Italijani razglasili za narodni park. Nad jezeri se dvigajo mogočni vrhovi, in sicer Mangart ter Ponce. Na vrhove je čudovit razgled, zato so Belopeška jezera priljubljena tudi za fotografe.

V neokrnjeni naravi boste tako vi kot otroci nedvomno uživali ves dan. Številni se odločijo tudi za svojo malico, prinesejo odejo ter si naredijo piknik na prostem. Okoli jezer so lepo urejene pohodne poti, kamor se lahko podate z majhnimi otroki. Poskrbljeno je tudi za počitek, saj so ob poteh klopi. Prav tako pa od jezer vodi mnogo gorskih pohodnih poti na okoliške vrhove. Večina teh poti na Ponce ter Mangart je za majhne otroke prezahtevna, kar pa ne pomeni, da se tja z njimi ne bi podali, ko malce odrastejo. Razgled z vrha je nedvomno še lepši.

belopeška jezera | Foto:

#Jezero Braies

Lepote pa ne premore samo naša majhna dežela, ampak tudi sosednje države. Samo streljaj stran od meje leži jezero Braies, ki je eno izmed najbolj fotogeničnih jezer v Evropi, posebej lepo predvsem jeseni. Če njegovih lepot še niste imeli priložnosti občudovati na Instagramu, ste ga gotovo že lahko videli v priljubljeni italijanski seriji Gorski čuvaj. Jezero je čudovito v vseh letnih časih, nedvomno pa ima jeseni prav poseben čar.

Največje naravno jezero na Tirolskem vas bo očaralo z idiličnimi razgledi in popolnim odsevom Dolomitov. Za popolno doživetje se morate od doma odpraviti že zgodaj zjutraj, saj boste iz Ljubljane z avtom potrebovali približno tri ure in pol. Najhitreje boste prispeli, če se odpravite skozi predor Karavanke in pot nadaljujete skozi Avstrijo. Pa ne pozabite, da tudi na avstrijski avtocesti potrebujete vinjeto.

braies | Foto:

Ste za urbana središča ali vijugaste ceste?

Grandland X je sposoben marsičesa, tudi poti v neznano. Namenjen je tako uporabi v urbanih okoljih, kjer se s kompaktnimi merami odlično obnese za skok po nakupih na ekotržnici, z njim pa lahko občasno zavijete na zahtevnejši teren in se zapodite tudi po kakšnem kolovozu. Grandland X, največji in najnovejši član Oplove družine X, se v najhitreje rastoči segment v Evropi in Sloveniji podaja poln optimizma. Dinamično oblikovan športni terenec je za 20 centimetrov daljši od Mokke X in se od obeh bratov loči po močno izraženi eleganci ter prefinjenem videzu.

Uvrščamo ga v razred vozil, ki je obnorel Evropo in tudi Slovence. Za tovrstna vozila tipičen Slovenec nameni dobrih 20 tisočakov in nič drugače ne bo z največjim X-om v Oplovi paleti. Na slovesni predstavitvi avtomobila so napovedali, da stavijo na celoten paket avtomobila. V notranjosti Grandland X prinaša pričakovano Oplovo logiko in prepoznavne rešitve. Med glavnimi aduti so prostornost za potnike, prav tako prostor v prtljažniku in učinkoviti, torej varčni motorji.

grandland1 | Foto:

Se torej pripravljeni na pustolovščino z Grandlandom X?

Opel Grandland X
  • Povsem v trendu: novi dinamični kompaktni SUV za cvetoči trg športnih terencev
  • Povsem šik: eleganten Opel s športnimi potezami in izrazitimi proporci
  • Povsem prostoren: obilica prostora za pustolovske potnike in njihovo opremo
  • Povsem pod nadzorom: nadzor oprijema za vrhunsko vožnjo po vseh podlagah
  • Povsem pozoren: samodejno zaviranje v sili, zaznavanje pešcev, nadzor utrujenosti
  • Povsem razsvetljen: sistem prilagodljivih žarometov AFL s svetili LED za vse funkcije
  • Povsem družinski: po Mokki X in Crosslandu X še tretji član družine Opel X

 Več informacij o avtomobilu in drugih naprednih funkcijah si lahko preberete na tej povezavi.

ZAPELJITE SE NA TESTNO VOŽNJO IN ZADENITE PUSTOLOVŠČINO.

Izpolnite obrazec in se odpeljite na testno vožnjo.

*Dovoljujem, da moje podatke z namenom, da stopijo v stik z mano za testno vožnjo, posredujete podjetju Opel Southeast Europe, podružnica Ljubljana (Leskoškova ulica 9e, 1000 Ljubljana).

Med vsemi sodelujočimi, ki boste opravili testno vožnjo z novim Grandlandom X, bomo izžrebali srečne nagrajence in jim pustolovsko obarvali dan z:
  • 5 x 1 karta za zipline, Planica
  • 5 x 1 karta za sup izlet po Soči
  • 5 x 1 karta za nočno krpljanje z baklami, Tamar
  • 5 x 2 karti za adrenalinsko sankališče Zlodejevo, Rogla
  • 3 x glavna nagrada: družinski obisk pustolovskega parka v Postojni, na katerega se boste z vašo družino odpeljali z novim Opel Grandlandom X.

Pravila nagradne igre

Ne spreglejte