SiolNET.
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vita: Vedela sem, da me zunaj čaka mnogo lepše in boljše življenje

4

termometer

Vita v pogovoru ni skoparila z odkritostjo glede svojih zdaj že nekdanjih sotekmovalcev, prav tako pa ni izgubljala časa in že v nedeljo začela priprave za nov lokal, ki ga odpira na Dolenjskem.

V soboto ste povedali, da so se vam razlogi, ki so jih sotekmovalci navedli za minuse, zdeli neprimerni. Zakaj? Večina je navedla brezzvezne razloge za podelitev minusa. To je neumno. To pomeni, da se ne upaš povedati pravega razloga ali pa ga nimaš. Lahko te vidijo kot konkurenco ali pa nimajo negativnega razloga za podelitev, saj ga tudi niso mogli imeti. Edino Joel je rekel, da naj bi premalo delala za humanitarni teden, kar ni res. Veliko sem klicala in se angažirala, mogoče pa me pri tem ni videl, ker je delal v drugi izmeni.

Najbolje ste se razumeli z Emijem. Kako mislite, da bo deloval zdaj, ko vas ni več v Baru? Zdaj je ostal sam brez svojih zaveznikov, tako da bo moral biti še toliko bolj močan. Zbombardirali ga bodo in hoteli vreči ven. Upam, da bo zdržal. Ne sme se jim pustiti sprovocirati. Je močan in držim pesti.

Nekateri so vam očitali, da ste govorili za njegovim hrbtom. Kaj pravite na to? Nič od tega ni res. Ljudje so si stvari razlagali narobe. Ko sem hotela, da Damjan ostane vodja še en teden, da bi bilo potem tudi Emiju lažje in da bi v roke dobil dober program, so si to ljudje razlagali napačno, češ da sem govorila proti njemu, a to je daleč od resnice.

Koliko je pomembna komunikacija na družbenih omrežjih? So vam omrežja pomagala, kar zadeva podporo? Družbena omrežja so super, dokler ne začnejo pljuvati po tebi. Te negativni komentarji vplivajo nate in na tvoje vedenje. Ne moreš ostati ravnodušen in potem vidiš, da so ta omrežja prej negativna kot pozitivna. Tisti, ki te podpirajo, te, za tiste, ki te ne, pa je bolje, da nikoli ne izveš.

Se vam zdi prav, da ste barovci ostali brez mobilnih telefonov in možnosti promocije po družbenih omrežjih? To se mi zdi super poteza. Toliko bolj se bodo posvetili delu in osebnemu stiku z deljenjem letakov. Tudi manj se bodo prepirali, ker ne bodo brali negativnih komentarjev drug o drugem. Veliko je napisanih laži in potem se dogajajo nesporazumi in grdi pogledi med tekmovalci.

So mogoče s tem, ko ste v oddaji pokazali, da imate doma lokal, ljudje dobili občutek, da ne potrebujete glavne nagrade? Najbrž so dobili ta občutek ravno zaradi mojega lokala, ki ima tudi veliko vrednost. Ne morem reči, da jih občutek vara. Tudi sama priznam, da glavne nagrade nisem potrebovala. Če bi prišla do finala, bi jo delila ali pa del podarila v humanitarne namene. Želela pa sem si izkušenj, da bom lahko to uporabila v svojem lokalu. Mogoče bi komu drugemu denar prišel bolj prav, a tudi meni bi za obnovo našega lokala prišel prav.

Nekateri so vašo urejenost in selfieje označili za nečimrnost. Je v tem kaj resnice? Jaz v tem ne vidim nobene slabe točke. To, da si urejen, je super. Si čist, dišiš. Bolje to kakor obratno. Kar zadeva selfieje: vsi se radi fotografiramo, vsaj večina, zato ne vem, kaj je pri tem tako slabega. Jaz bi za slabo označila prej neko pijančevanje kot pa omenjeno.

Vam je žal, da ste določene sostanovalke poimenovali z žaljivimi izrazi? Ni mi žal, ker to zanjo (Tanjo, op. a.) res velja. Suzane in preostalih nisem nikoli tako označila, Tanja pa se za svoja leta res ne zna primerno vesti. Dela sramoto sama sebi in svoji družini, tako da je ta izraz kar primeren zanjo. Sicer pa ga je ona veliko bolj uporabljala za Črtova dekleta, ki jih konec koncev sploh ne pozna.

Na drugi vroči stol je sedla Tanja. Ste bili zadovoljni z Emijevo odločitvijo ali bi za svojo nasprotnico raje imeli katero drugo sostanovalko?

Ne, z odločitvijo sem bila zadovoljna. Tako ali tako si druga drugi nisva bili všeč že od začetka. Meni je Tanja res antipatična. Pri ljudeh vidim, da je tudi njim, tako da sem bila presenečena nad včerajšnjim izidom. Pravzaprav je tudi Emijeva nasprotnica, tako da mi je logično, da je njo postavil na stol.

Njegova nasprotnica? Da, napovedala mu je nekakšno vojno, vemo pa, da v njej ne more zmagati. Proti njemu nima možnosti. Želela se je prikupiti njegovim nasprotnikom, ampak jaz mislim, da nima niti malo možnosti. Naj govori svoje.

Zakaj mislite, da so gledalci glasovali za Tanjo in manj za vas? Mislim, da so glasovali zanjo zato, ker bo v šovu delala še veliko preglavic in bo to zanimivo gledati. Osvajala bo Črta, ljubosumna bo na njegova dekleta. Po mojem mnenju so jo pustili notri, da vidijo te akcije in da se ji smejijo.

Kakšen je bil občutek, ko je Bastjan razglasil rezultate? Že večkrat sem rekla, da je bil meni občutek super. Zelo sem presenečena, ker sem mislila, da bom razočarana, ampak sploh nisem bila. Vedela sem, da me zunaj čaka mnogo lepše in boljše življenje. Jaz sem svoje dosegla. Dobila sem prepoznavnost, projekte in ponudbe, tako da sem zelo zadovoljna.

Joel se je zadnji teden do vas vedel kar malce preveč lepo, nato pa tudi vas označil za promiskuitetno in vam podelil minus. To so točno ti ljudje oziroma tekmovalci, ki kažejo svoj drugi obraz. Tako da – kaj naj še dodam (smeh)?

Kakšne so bile vaše izkušnje s tekmovalci? Ali komu kaj zamerite, mislite, da je kdo od sostanovalcev kaj zameril vam? Za druge ne vem. Mislim, da mi nimajo kaj zameriti, ker sem se do vseh vedla normalno in bila delavna, tako da so imeli od mene veliko, kar ne morem reči za vse tekmovalce. Jaz pa tudi nikomur ne zamerim, ker me lahko prizadenejo le ljudje, ki jih imam rada in mi nekaj pomenijo. Tako da v tem pogledu mi je za sostanovalce vseeno. To je bilo samo enomesečno življenje z njimi. Je pa res, da sem se navezala na Emija in bi zamerila, če bi me razočaral, a to se ni in se ne bo zgodilo.

Kaj vam je pomenil naziv barovke tedna? Ta naziv mi je veliko pomenil, saj sem vedela, da me, če zmagam, čaka nagrada. Takoj sem vedela, da bom obiskala domače. Tudi pretekli teden sem zgrešila naziv za le en evro. Vesela sem bila tudi te potrditve – znam delati, dobro zaslužim in pravzaprav sem šla iz Bara na vrhuncu tako kot smučarji (smeh).

To soboto, kot ste že omenili, bi skoraj spet zmagali, kar nakazuje na to, da ste bili po zaslužku v Baru zelo močni. Zakaj so se vas preostali želeli znebiti, čeprav je Bar v minusu? Da, bila sem dobra za točilnim pultom, imela sem dober dobiček, tako da bi pripomogla k temu, da bi izplavali iz minusa, ampak njih to ne zanima. Ven vržejo tiste, ki jih imajo za konkurenco, zato mi je bilo čudno, da je dal Črt minus meni. Zagovarja pridnost in delo. Ve, da dobro delam in da sem imela poleg njega in Sanje največji dobiček. A kot pravim, včasih ljudje sami sebi nasprotujejo v mnenjih in mišljenjih.

Kdo je kriv za nov minus v blagajni ta teden? Ljudje so se malce naveličali hoditi v Bar. Prvi mesec jim je bilo zanimivo in so nas prišli pogledat. Mogoče jim barovci, ki so še ostali v igri, niso všeč in je zato obisk manjši. Če pomečeš ven ljudi, ki so gledalcem simpatični, obiskovalcev ne bo več. Jaz dvomim, da se bo dobiček popravil.

Kdo, mislite, bo zmagal in komu privoščite zmago? Jaz mislim, da bo zmagal Emi. To mu privoščim. Je edini, ki bi mu dala ta naziv in denar. Mislim, da nima konkurence in da lahko zmaga. Vsi moji podporniki bodo zdaj navijali zanj. Edini, ki mu lahko seže največ do kolen, je Črt, ampak tudi on ga ne more premagati. Lahko se mu samo približa, verjetno pa bosta skupaj prišla do finala.

Kdo bo šel po vašem mnenju naslednji na stol? Mislim, da bosta na stolih Ivona in Nejc in da bodo vsi glasovali za njiju. Za Ivono zato, ker je edino dekle med fanti, za Nejca pa zato, ker je najšibkejši, čeprav je zelo v redu fant. Spravili se bodo na njiju, ven bo po mojem mnenju odšel Nejc, ker ima najmanj podpore. Ivona je tudi ogrožena, ker se mora sama boriti proti fantom.

Zakaj ste se prijavili v oddajo? Prijavila sem se zato, ker je bilo nastopanje v tem šovu vedno moja velika želja. Gledala sem prvo in drugo sezono in leta in leta čakala, da ponovno pride na televizijske zaslone. Sem velika oboževalka prve sezone in zmagovalca Andreja, ker je zmagal najbolj normalen, tih, priden in delaven tekmovalec. Seveda sem se prijavila tudi zaradi novih izkušenj, ki jih lahko izkoristim v prid sebi in svojemu lokalu.

Vam je žal, da ste se prijavili v šov? Ne, ni mi žal, veliko sem se naučila. Bi si pa izbrala druge cimre (smeh).

Kaj ste se naučili o sebi med bivanjem v Baru? Iz šova sem odšla še močnejša. Naučila sem se, da so ljudje lahko zelo zlobni in zahrbtni. To sem že vedela, a ko si z njimi prisiljen živeti, vidiš, da so pomembni družina in ljudje, ki te imajo radi. Dobila sem potrditev, da znam delati, da nimam dveh levih rok in da sem na pravi poti.

Včeraj ste povedali, da ste si pred prihodom predstavljali, da bo igra videti drugače. Kako? Mislila sem, da bo več poudarka na Baru – na delu v Baru, ne na naših odnosih, prepiranju in bivanju v stanovanju. Po mojem mnenju bi morali prikazovati samo, koliko kdo dela, koliko je kdo napredoval, kako smo se naučili mešati koktajle in tako dalje. Skratka poudarek na delu.

Kaj vas je pri tem, da ste bili ves čas na očeh kamer, najbolj motilo? Kamere mi niso predstavljale težav. Vedela sem, v kaj se spuščam. Neprijetno je bilo samo to, da so te snemali že navsezgodaj zjutraj s kamerami naravnost v obraz, ko si še ves zaspan in zmeden, a tudi tega se sčasoma navadiš, tako da mi to potem ni predstavljalo težav.

Kakšni so načrti za prihodnost oziroma kako boste izkoristili medijsko prepoznavnost? Čim bolj jo bom poskusila unovčiti. Zagotovo bom naredila reklamo za svoj lokal oziroma klub, ki ga odpiram. To bo nočni klub, ker ga Dolenjska nima. Priprave so že v polnem teku. Že danes sem začela. Želim, da so moji starši ponosni name, v prihodnosti nameravam prevzeti njihov lokal, zraven pa bi se ukvarjala še z različnimi honorarnimi deli. Sprejela bom le dobre ponudbe.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin