SiolNET. Trendi Zgodbe zadovoljstva
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Želite širiti dobroto? Poglejte, kako lahko pomagate. #video

0

termometer

Darilo, božič, prazniki
Foto: Thinkstock

Približuje se božični čas, ki v nas še bolj prebudi željo, da bi kaj dobrega naredili za sočloveka.

To marsikoga zbudi k premisleku, da raje kot za številna draga darila nekaj denarja in/ali svojega časa nameni tistim, ki si materialnih dobrin ne morejo privoščiti. Slovenci smo med bolj dobrodelnimi narodi na svetu. Dobrodelne organizacije pomagajo okoli tretjini Slovencev.

Če bi radi tudi sami pomagali, ali finančno ali kot prostovoljec, pa ne veste točno, kako oziroma kam bi se obrnili, lahko najbližjo dobrodelno organizacijo poiščete v razvidu ministrstva za zdravje ali ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ali pa poiščete prostovoljsko organizacijo, ki bi se ji pridružili.

Med najbolj znanimi humanitarnimi organizacijami v Sloveniji sta zagotovo Rdeči križ in Karitas, tudi Unicef s prodajo božično-novoletnih voščilnic vsako leto zbira denar. V predbožičnem času je idealna organizacija, ki vam omogoča, da se vsaj za en dan prelevite v božička, dobrodušnega moža, ki širi veselje predvsem med otroki. Akcija poteka že šesto leto in zahteva bolj oseben pristop. Nasvete, kako pripraviti darilne škatle, kakšna darila spadajo vanje in seznam zbirnih mest, kamor darila lahko dostavite, si lahko preberete na njihovi spletni strani ter obiščete in všečkate tudi njihov Facebook profil.

Otroci pišejo, vi izpolnjujete njihove želje

Leto dni manj je stara dobrodelna akcija, ki si je prav tako izbrala božično-novoletno tematiko, Trije zimski botri (Miklavž, Božiček in dedek Mraz). V okviru akcije zbirajo pisemca otrok iz socialno ogroženih družin, ki trem zimskim botrom zaupajo svoje želje. Če želite kateremu izmed otrok izpolniti kakšno željo, pišite na elektronski naslov zeljeotrok@trijezimskibotri.si in poslali vam bodo pisemca otrok. Akcija poteka v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije.

[video: 66489 / ]

Darujete lahko tudi hrano

Zelo znana je dobrodelna organizacija Anina zvezdica, ki bo tudi letos zbirala hrano. Ena izmed organizacij, ki ne zbira denarja za pomoči potrebne, ampak ljudi nagovarja, naj darujejo hrano, je Humanitarni Zavod Pod strehco, ki jutri ob 19. uri vabi v Center kulture Španski borci v Ljubljani na dobrodelni Srčni večer pesmi in smeha.

Hrano deli tudi društvo Hrana za življenje, ki je slovenska podružnica veganske humanitarne organizacije Food for Life Global.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin