Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 5. 2022,
12.16

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

eko vložki damski vložki tamponi natura femina vložki PR članek

Ponedeljek, 2. 5. 2022, 12.16

1 leto, 11 mesecev

Natura Femina Organic vložki in tamponi so postali produkt leta

Oglasno sporočilo

Natura Femina Organic vložki in tamponi iz organskega bombaža so si prislužili naziv "Izbran produkt leta 2022". Eko vložki so namreč zdravi za žensko in okolje.

vlozki-in-tamponi-izdelek-leta | Foto:

Natura Femina Organic vložki in tamponi so si v globalni raziskavi novosti, sprememb in inovacij izdelkov široke potrošnje podjetja NielsenIQ prislužili naziv "Izbran produkt leta 2022". Naziv so si prislužili v kategoriji "higienski vložki in tamponi", dodelili pa so jim ga slovenski kupci.

Eko vložki in tamponi, ki jih uporabnice obožujejo

Natura Femina Organic damski vložki so eko vložki, izdelani iz organskega bombaža. Ta je proizveden z upoštevanjem vseh ekoloških standardov. Pri njegovem gojenju tako ne uporabljajo strupenih kemikalij ali gensko spremenjenih organizmov (GSO).

Tako pridelan bombaž ima kakovostnejša vlakna. Ta so daljša in močnejša, kar pomeni, da so izdelki iz organskega bombaža tudi kakovostnejši kot tisti iz klasičnega ali celo umetnih materialov. Ta je namreč nežnejši do kože in ne vsebuje alergenov, zato je uporaba damskih vložkov in tamponov iz organskega bombaža varnejša, udobnejša in prijaznejša do narave.

Poleg tega imajo izdelki dobro prepustnost zraka, odlično vpijajo vlago, njihova fiziološka vrednost pa je enaka pH-ju kože. Zaradi tega imajo ženske, ki nosijo Natura Femina Organic eko vložke, manj razdraženo kožo, pa tudi manj vnetij in alergij kot tiste, ki nosijo manj kakovostne tovrstne izdelke.

lastnosti-vlozkov | Foto:

V primeru, da ima ženska večkrat težave z različnimi vnetji, so higienski pripomočki iz organskega bombaža pravzaprav edina izbira. Le ti bodo namreč poskrbeli za zaščito pred iztekanjem med menstruacijo in hkrati tudi za to, da ženska ne bo imela dodatnih težav z vnetji.

V podjetju Tosama naziv "Izbran produkt leta 2022" za vložke in tampone Natura Femina Organic sicer jemljejo kot potrditev, da delajo dobro in da imajo uporabnice njihove izdelke rade. To tudi pomeni, da so na pravi poti in da bodo tudi nadaljevali s skrbjo za zdravo zaščito žensk med menstruacijo, ki bo hkrati prijazna do okolja. 

Letošnja novost: tamponi z aplikatorjem

V kategoriji "higienski vložki in tamponi" je blagovna znamka Natura Femina Organic slavila še z novostjo, ki je bila v raziskavo vključena prvič. Gre za aplikator za vstavljanje tamponov za večkratno uporabo. Namenjen je ženskam, ki uporabljajo klasične tampone, pa bi jih želele vstavljati enostavnejše in varnejše; pa tudi tistim, ki jih pri uporabi aplikatorskih tamponov moti to, da cevka vsakega tampona konča v smeteh. Nov aplikator za večkratno uporabo je narejen iz plastike, ki je uporabna v živilski industriji, njegova oblika pa je patentirana.

tamponi-z-aplikatorjem | Foto:

Tamponi Natura Femina Organic so izdelani iz vpojnih bombažnih vlaken. Dermatološko so testirani in nimajo dodanih parfumov, niti niso pobeljeni s klorom. Oblika je pri vrhu zaokrožena, dodanih pa je še osem žlebov. Ti poskrbijo, da se tampon, ko je to potrebno, primerno razpre. To pomeni, da so tovrstni higienski pripomočki vpojnejši in izredno zanesljivi, saj preprečujejo iztekanje. Oblika veliko pripomore tudi k udobju.

Mogoče jih je dobiti v treh različno vpojnih velikostih: mini, normal in super. Tampone je sicer treba med menstruacijo redno menjavati, vsaj vsake 4 ure. Ponoči se njihova uporaba odsvetuje.

Damski vložki, ki so popolnoma razgradljivi

Natura Femina Organic vložki niso le udobni in prijazni ženskemu telesu, temveč tudi naravi, saj so popolnoma razgradljivi, pa tudi mehki, zračni in udobni. Njihovo inovativno jedro iz organskega bombaža je izredno vpojno. K dodatni zaščiti pripomorejo še razporeditveni kanali z usmerjevalnim sistemom. Ti pomagajo, da se kri na površini zelo hitro vpije in se hkrati enakomerno razporedi preko celotnega damskega vložka. Ta je v celoti izdelan iz organskega bombaža, le zaporna folija iz koruznega škroba.

vlozki-natura-femina-organic | Foto:

Ženske lahko izbirajo med dnevnimi vložki Natura Femina Organic, ki so namenjeni uporabi med šibko ali srednje močno menstruacijo. Takrat so krvavitve namreč manjše in je zato potrebna tudi nekoliko manjša vpojnost. Nočna različica Natura Femina Organic vložkov pa je namenjena močnejši menstruaciji in za uporabo ponoči, ko vložke menjamo redkeje.

V njihovem naboru najdemo tudi ščitnike za perilo. Te je mogoče uporabljati sočasno s tamponi ali ob močnem belem toku oziroma zelo šibki menstruaciji. Slednji so izredno tanki in se zaradi svoje oblike zelo lepo prilagajajo spodnjemu perilu.

Naročnik oglasnega sporočila je Vsi.si.

Ne spreglejte