SiolNET. Trendi Zdravje
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Sestavine mlečnih formul

Aptamil
Oglasno sporočilo

Zelo pogosto poslušamo, da je materino mleko najboljša hrana za dojenčke.

Aptamil Materino mleko je popolnoma prilagojeno potrebam dojenčka in vsebuje vse za otroka pomembne snovi in sestavine – od mlečnih sladkorjev, maščob (nasičene, enkrat nenasičene, večkrat nenasičene maščobne kisline LCPUFA), prebiotičnih vlaknin, lahko prebavljivih in kakovostnih beljakovin, vitaminov, mineralov, postbiotikov do "živih" celic, kot so encimi, hormoni, rastni faktorji, probiotiki, imunoglobulini, imunsko sposobne celice.

Te sestavine krepijo odpornost dojenčka proti različnim okužbam in zmanjšajo možnost nastanka prehranskih alergij. Zaradi tega je materino mleko najbolj naravna hrana za zdrav razvoj dojenčka.

Aptamil Kadar mati ne more dojiti, je na voljo industrijsko pripravljeno začetno in nadaljevalno mleko za dojenčke, ki je po hranilni sestavi podobno materinemu mleku. Mlečne mešanice vseh proizvajalcev, ki so trenutno na slovenskem trgu, morajo biti in so v skladu s strogo direktivo o začetnih formulah za dojenčke ter nadaljevalnih formulah za dojenčke in majhne otroke.

Aptamil

Aptamil Na tem mestu pa se pojavi vprašanje, ali so res vse mlečne formule enake

Zagotovo lahko trdimo, da obstajajo razlike v kakovosti mlečnih formul, saj se ločijo po dodatnih sestavinah, ki jih posamezni proizvajalci dodajo v mlečne formule in so ključnega pomena za zdrav razvoj dojenčka.

Seveda pa ravno te dodatne sestavine izdelek tudi podražijo.

Sestavine so na različne načine označene na embalažah ali pa tudi ne, saj označevanje mlečnih formul strogo omejuje pravilnik o mlečnih formulah za dojenčke.

Nutricia Potrošniki naj bodo pri branju deklaracij pozorni na sestavine, za več informacij o teh pa lahko pokličejo na brezplačno svetovalno linijo Nutricia: 080 15 36.

 Naročnik oglasnega sporočila je Merit HP.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin