SiolNET. Trendi Zdravje
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

S katero hrano bo ob hujšanju lakota manjša?

3

termometer

Ne glede na izbor diete, s katero boste hujšali, pa se boste občasno težko soočili z lakoto in željo po hrani, vendar obstajajo živila, ki so vam lahko v veliko pomoč.

Gre za živila, ki so bogata s hranljivimi snovmi in vam dalj časa dajejo občutek sitosti in zadovoljstva.

Eno takih živil je zagotovo oves oziroma ovsena kaša, ki je odličen vir prehranskih vlaknin. Vsebuje beta-glukan, to je posebna vrsta vlaknin, z močnim učinkom na zniževanje holesterola. Prav tako nudi dobro razmerje med topnimi vlakninami, te znižujejo holesterol v krvi, in netopnimi, ki poskrbijo za dobro prebavo.

Redno na vašem jedilniku naj se znajdejo tudi jabolka, ki imajo zelo malo kalorij, saj ima srednje veliko jabolko okoli 95 kalorij. Prav tako ima zelo malo sladkorja in maščob, vendar veliko zlasti vitamina A in C. Z jabolkom se boste odlično zoperstavili lakoti, saj je bogata z rastlinskimi vlakninami, ki hitro napolnijo želodec.

Banane so bogat vir balastnih snovi, ki uravnavajo prebavo, hkrati pa ima nizko raven maščob. Banana nas hitro nasiti, pa vendar sto gramov vsebuje le 90 kalorij.

Jajce vam bo dalo občutek sitosti za dlje časa, saj ima visoko vsebnost kakovostnih proteinov. Vendar pa je pomembno tudi, kako jih pripravite. Pri hujšanju si raje kot cvrta ali pražena pripravite kuhana jajca.

Zlasti dober za hujšanje je rdeči fižol v zrnju, ker je dober vir vlaken, folatov, magnezija, fosforja, mangana, železa, bakra in kalija. Težo vam pomaga izgubljati zaradi vsebnosti vlaknin in beljakovin.

Pri vsaki dieti pa je zelo pomembno tudi, da pijete dovolj vode. Ob lakoti ali želji po hrani najprej popijte kozarec vode in počakajte nekaj minut in pogosto tovrstni občutki ne bodo vztrajali.

Vsekakor pa je ob hujšanju treba vedno uvesti tudi povečano telesno dejavnost, ki nam bo pomagala kuriti maščobe, nemalokrat pa nam tudi prežene občutek lakote.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin