Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 7. 2014,
13.40

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

telovadba poletje

Ponedeljek, 7. 7. 2014, 13.40

8 let, 3 mesece

Pripravljeni na drugi poletni izziv? (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
S prvim poletnim izzivom ste učvrstili mišice in se znebili kakšnega kilograma. Miha Geršič v tokratnem videovodniku prikaže še štiri učinkovite vaje za lepšo postavo. Ste za akcijo?

S prvim izzivom, ki ga je pred nekaj tedni predstavil naš trener Miha Geršič, ste najbrž pridobili nekaj kondicije, učvrstili mišice in izboljšali svoje počutje. Tudi če ste šele začeli z gibanjem in si želite preizkusiti učinkovite vaje, se lahko pridružite izzivu, ki ga je Miha pripravil za naslednje tedne.

Vadba bo zabavna, kratka in učinkovita. Sestavljena je iz štirih vaj, ki jih lahko izvajate praktično kjerkoli: doma, v hotelski sobi, na domačem vrtu ali na plaži.

1. Spusti na klopi Za krepitev mišic rok, ki v poletnih dneh ob živce spravljajo marsikoga, bo poskrbela prva vaja. Za spuste na klopi potrebujete le klop, stol ali primerno površino, kamor se lahko oprete z rokama. Z dlanmi se naslonite na primerno mesto tako, da so roke ozko ob telesu. Nato v navpični smeri spuščate in dvigate trup. Paziti morate le, da se ne spustite pregloboko. Skrajna meja je pravi kot med spodnjim in zgornjim delom roke.

2. Sklece Vaja številka dve bo poskrbela za lepo oblikovane mišice ramenskega obroča tako pri dekletih kot pri fantih. Bodite pozorni, da roke postavite nekoliko širše od širine ramen in da komolce pomikate skorajda v vzporedni smeri s telesom. Če se vam zdi vaja pretežka, se oprite na kolena, medtem ko se preostalo gibanje ne spremeni.

3. Dviganje nog Ker so pred nami dnevi, ki jih bomo preživeli na plaži, nikakor ne smemo pozabiti na zapeljiv trebuh. Dviganje nog bo poskrbelo za obremenitev trebušnih mišic. V ležečem položaju dvigate in spuščate iztegnjene noge. Da bo vaja še učinkovitejša, pazite, da se s petami ne dotaknete tal.

4. Izmenični odrivi Za piko na i pa še četrta vaja. Z nogama se izmenično odrivate v vodoravnem položaju. Bodite pozorni, da imate ves čas čvrsto napete trebušne mišice in da je vaš pogled usmerjen naprej. Pri tej vaji niste omejeni s ponovitvami, ampak s časovnim okvirom.

Ne spreglejte