SiolNET. Trendi Zdravje
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Prihaja v Slovenijo: od brezdomca do duhovnega vodje

Neal Donald Walsch
Oglasno sporočilo

Neale Donald Walsch je svetovna avtoriteta na področju duhovnosti. Pred 25 leti je napisal knjigo vseh knjig "Pogovori z Bogom" in navdihnil milijone ljudi po svetu. Za njim so prišli veliki misleci, kot so Eckhart Tolle, Wayne Dyer, Ester in Jerry Hicks, Gregg Braden, Deepak Chopra, Katie Byron, Joe Dispenza, Vadim Zeland ...

Ne znam si predstavljati, kako so njegovo knjigo sprejeli takrat, pred toliko leti. Vem, da nekateri z ganjenostjo in hvaležnostjo, predstavljam pa si, da je marsikoga v tistih časih tudi hudo razburila.

Neale je bil izgubljen, zgodilo se mu je vse hudo, kar se človeku lahko zgodi, pristal je na ulici, spal in živel je na njej in si postavljal temeljna vprašanja, ki si jih ljudje vseh časov, tudi danes, postavljamo. To so vprašanja o življenju in ljubezni, o cilju in namenu, o ljudeh in razmerjih, o dobrem in zlem, o krivdi in grehu, o odpuščanju in odrešitvi, o ozki stezi k Bogu in široki cesti v pekel. Tam nekje, v tistih časih, se mu je napisala ta knjiga in Neale je skozi trpljenje postal nekakšen sel, glasnik Boga. Ne tistega iz cerkvene institucije, temveč Boga, ki je v vsakem izmed, Boga, ki je del nas in katerega del smo mi.

Neale Donald Walsch ni del popularne duhovnosti, ki je danes moderna. Brati in poslušati Neala je, kljub njegovi neskončni ljubezni in toplini, ki jo izžareva, kljub preprostim stavkom in besednim zvezam, s katerimi se želi približati našim hitečim in prestrašenim življenjskim zgodbam, zahtevno in odgovorno dejanje. Je eden izmed tistih, ki to, kar govorijo, tudi živijo.

To me je pri Nealu najbolj pritegnilo. Avtentičnost in iskrenost.

Ko sem mu pisala pismo, s katerim sem ga povabila v svojo oddajo, sem v njem napisala stavke, za katere šele danes vem, da so v skladu z njegovim učenjem, učenjem Boga. Da strastno in predano in z vso ljubeznijo delam, kar delam, in da si želim deliti njegove modrosti s svojim narodom, opisovala sem mu lepote Slovenije, naše lepe lastnosti ... Slišal me je in mi odgovoril pritrdilno. Jokala sem od sreče in se potopila v njegova dela, raziskovala, preverjala. Od tako velike ljubezni do človeka, od navdušenja nad življenjem, od miru in topline, ki veje iz njegovih knjig, mi drugega tudi ni preostalo. Ko sem ga srečala v živo, mi je podal svojo krhko belo dlan, se sklonil k meni in mi rekel: "Da, Swuezdana, (s smešnim ameriškim naglasom), slišim te, vidim te." Čutila sem, da sem končno prišla domov. K sebi, vase. Izžareva mir, ki si ga želim. Verjetno si miru, spoznanja in ljubezni, slej ko prej, zaželimo vsi.

Kako sta prišla na idejo Cristy in Mihael Žmahar, da naredita še korak naprej in povabita Neala Donalda Walscha osebno v Slovenijo, ju nisem vprašala. Več kot očitno nas je kar nekaj zavibriralo v tej želji in čudeži se dogajajo. Cristy in Mihael sta tako ali tako mojstra meditacije, globokih vpogledov in čiste vere v življenje. Nobeno naključje torej ni, da k nam 19. januarja 2019 prihaja Neale Donald Walsch v njuni organizaciji. Ko sta mi sporočila veselo novico, je tudi njiju preplavljala ganjenost. Mogočen in svečan je trenutek, ko se naša mala želja spreminja v realnost. Je živ dokaz, da naš svet izstopa iz ustaljenih majhnih poti, ki smo si jih sami zapisali in izmislili. Prepričanje, da smo Slovenci majhen narod, nepomembni in nevredni velikih dogodkov in ljudi, pada in se drobi na vseh ravneh.

O teh stvareh govori Neale, o rojstvu nove misli, novih realnosti in moči želje, ki jo živimo, kot da je že tukaj in zdaj!

Neal Donald Walsch Pravi nam, da je izid zagotovljen in na laž postavlja prepričanje, da je življenje negotovo, da je življenje zabloda in da nas je potem strah in pričakujemo najslabše. Če dvomimo o izidu, če dvomimo o Bogu (ki je v nas), če dvomimo o smislu življenja, živimo v strahu in krivdi. Kako naj potem najdemo mir in ljubezen v sebi? Mi sami smo največji stvarniki, in to niso samo besede. Pravi, da najvišja misel nosi radost, najbolj jasna beseda nosi resnico in da je najbolj vzvišeno občutje ljubezen. Podarja nam natančen načrt, kako prepoznati svoja resnična hotenja in kako jih v največji hvaležnosti tudi uresničiti. Pravi, da je prava molitev, molitev hvaležnosti, ne molitev prošnje. "Zato nikoli ne prosite. Cenite. Bodite hvaležni. Hvaležnost je najmočnejša izjava, kar jih lahko daš Bogu, je trditev, da sem te uslišal, še preden si prosil!"

Vse to vam pišem iz prve roke, jaz, ki sem celo življenje dvomila (najbolj vase) in se celo življenje gnala za resnico. Ničkolikokrat sem se spraševala, zakaj mi na nekaterih področjih življenja gre gladko in brez napora in zakaj mi na drugih področjih, kljub vloženemu trudu, nikakor ne gre. Mislila sem, da se je treba truditi, delati, trpeti, da se ti zgodi dobro. Mislila sem, da se ne smem veseliti uspehov, ker bom s tem priklicala nesrečo.

Tudi vi kdaj kaj takega pomislite, imate podobna prepričanja? Se sprašujete, zakaj se vam dogaja to, kar se vam dogaja? Ste prepričani, da nimate dovolj denarja, ljubezni ...?

Če se znajdete v teh stavkih, če zmorete emocionalni pogum, potem je čas za topel pogled in globoko modrost Neala Donalda Walscha.

Iz prve roke vam zagotavljam, da vas bo srečanje z Nealom na njegovem predavanju in z njegovimi knjigami, ki jih srčno priporočam v branje, povabilo na novo pot, kjer boste ustvarjali nove misli. Stopiti na neskončno pot življenja, ustvarjalnosti in ljubezni je tako ali tako edini smisel, kaj več in drugače pa lahko dodate vi sami!

Vstopnico za ta edinstveni dvodnevni seminar z Nealom Donaldom Walschem, ki bo 19. in 20. januarja 2019 v Ljubljani, si lahko zagotovite na naslednjih prodajnih mestih: Petrol, eventim.si, mojekarte.si, potovanjeduse.si, frizerski salon Snipa Snap Domžale oziroma na povezavi TUKAJ. 

Zvezdana Mlakar

Naročnik oglasnega sporočila je Potovanje duše d.o.o.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin