Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 7. 2018,
16.54

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Dana

Natisni članek

Tetra Pak advertorial voda Dana nagradna igra

Torek, 31. 7. 2018, 16.54

2 meseca

Nekaj požirkov in kolesje se zažene

Vsebino omogoča Dana
plaža poletje prijateljice

Tako blagodejna je, vedno na voljo, pa vendar tako pogosto spregledana. Imamo jo v neomejenih količinah, predvsem pa je ugodna. Vsaka celica našega telesa vsebuje vodo, zato jo potrebujemo, da sploh lahko delujemo.

Povsem mogoče je, da ljudje, ki so polni življenjske energije, imajo sijočo in mladostno kožo ter ne poznajo glavobolov, prisegajo na dovolj navadne vode. Pravzaprav v tem ni prevelike znanosti. Naše telo je v 70 odstotkih sestavljeno iz vode, zato moramo vedno poskrbeti, da bomo dobro hidrirani. Seveda je pri določanju prave količine popite vode za posameznika tako kot pri vseh stvari – odvisna je od vsakega posebej.

Spoznajte najboljšo prijateljico dobrega počutja

voda pitje ženska | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Splošno priporočilo določa, da bi moral človek spiti okrog osem kozarcev vode na dan. Količina pa je odvisna od zunanjih dejavnikov, naše aktivnosti, teže in presnove.

V povprečju naj bi odrasel človek tako spil od 1,5 do 2 litra vode na dan oziroma približno 35 mililitrov na kilogram telesne teže. Predvsem pa moramo poslušati sebe in upoštevati, kako se počutimo.

Kako prepoznamo, da smo popili premalo vode?

Koliko vode spiti na dan, je večna dilema vseh, ki skrbijo za lep videz in dobro počutje. Ob glavobolih, slabem počutju, uveli koži in zaprtju moramo, še preden posežemo po zdravilih, najprej pomisliti na kraljico vseh pijač, vodo.

Če nam ni všeč njen nevtralen okus oziroma se je občasno naveličamo, jo obogatimo z limoninim sokom, rezino pomaranče, nekaj listki mete, rezino kumarice ali lubenice. Lahko pa ji zvito dodamo malce jagodičevja. Nikakor se je ne moremo naveličati.

Proti gubam, za bistre misli in gibko telo

voda | Foto:

Med vsemi pijačami, ki so na voljo, nas prav voda najbolj zanesljivo odžeja.

Možgane sestavlja pretežno voda, zato so zelo občutljivi na njeno pomanjkanje. Za mentalno bistrost moramo spiti dovolj vode, da bomo lažje ostali osredotočeni, poleg tega bomo imeli tudi več energije. Tudi glavoboli so lahko včasih posledica dehidracije, zato nikamor brez vode.

Voda iz telesa odstranjuje odpadne snovi, daje nam občutek sitosti, organom omogoča pravilno delovanje in pomaga telesu uravnavati telesno temperaturo ter krvni pritisk.

Voda je velika prijateljica naše kože. Če želimo napeto, sijočo in gladko polt, se lahko zanesemo nanjo. Pomanjkanje vode se takoj pokaže z razpokanimi ustnicami in izsušeno kožo in ni boljšega sredstva proti gubam, kot je poln kozarec sveže vode.

Prav tako se lahko zanesemo na vodo, ki nam pomaga pri prebavljanju hrane.

Najboljši stranski učinek pitja vode pa je vrhunsko počutje in z njim vedno pride tudi dobra volja.

Kako lažje premagovati izzive v življenju

zabava prijateljice sreča | Foto:

Nekateri mislijo, da moramo za dobro počutje uvesti korenite spremembe v življenju. K občutku splošnega zadovoljstva in dobrega počutja nam lahko pomaga:

- druženje s prijatelji in družino. Ne pozabimo skrbeti za te odnose. Ljudje z močnimi medosebnimi vezmi so srečnejši in bolj zdravi.

- Bodimo aktivni. Naše misli in naše telo so neločljivo povezani. Ni treba, da začnemo hoditi v telovadnico, dovolj so izklop telefona, spanje, sprehod, vožnja s kolesom ali igra na prostem.

- Učimo se. Nove veščine nas osrečujejo in nam dajejo občutek izpolnitve. S tem dobimo več samozavesti. Pojdimo na kuharski tečaj, tečaj risanja ali se naučimo popravljati kolo.

- Zaupajmo sebi. Začnimo poslušati svoje misli. Nihče ni večji strokovnjak za dobro počutje kot mi sami.

- Bodimo prijazni. Že drobna gesta pozornosti do drugih lahko najbolj osreči prav nas same.

- Ozavestimo svet okrog sebe. Opazovanje in zavedanje trenutka nam lahko pomaga spremeniti dojemanje sveta okrog nas. S treningom čuječnosti bomo lažje premagovali izzive v življenju.

- Spijmo kozarec vode in uživajmo v trenutku. Noben cilj ne bo pretežak, če bo naše telo v ravnovesju in bo brezhibno delovalo. Včasih je dovolj že nekaj požirkov vode, da zaženemo kolesje dobrega počutja.

Tudi z vodo lahko izstopamo

Dana | Foto:

Kamorkoli gremo in kjerkoli smo, poskrbimo za pravega sopotnika. Tetra Pak in Dana sta združila moči in potrošnikom ponudila inovativni izdelek – prvo vodo na svetu v embalaži Tetra Prisma® Aseptic v velikosti 750 ml. Z njeno bleščečo modro embalažo bomo izstopali na vsakem koraku in poskrbeli za nepozabno poletno avanturo.

Nova embalaža je odlična za vroče poletne dni, zato naj naravna mineralna voda Dana v embalaži Tetra Pak postane naša stalnica, ko potrebujemo osvežitev na poti, izletu, pikniku ali na delu.

Dana voda lonček za barvice
Trendi Za ustvarjalne: Doma narejeni uporabni izdelki

Prva slovenska voda v embalaži Tetra Pak

Voda dana | Foto: Voda Dana v embalaži Tetra Pak je trajnostni izdelek, s katerim sledijo zahtevam trga in trendom, ki jih postavljajo potrošniki.

Embalaža tetrapak je večinoma iz kartona iz naravnih in obnovljivih virov, zato je lahka in prijazna do okolja, odlično ohranja temperaturo, predvsem pa jo je mogoče reciklirati.

Naravna mineralna voda Dana je prva slovenska voda, katere kakovost redno preverjajo z biološkimi testi, ki zagotavljajo varnost za zdravje (testi Allium).

Blagodejno lastnosti vode Dana:

- je naravna in ne vsebuje ogljikovega dioksida,

- vsebuje razmeroma visok delež kalcija in magnezija,

- spada med nizko mineralizirane vode,

- ima povprečno pH-vrednost 7,3.

Naravna mineralna voda Dana v embalaži Tetra Pak je na voljo v prodajalnah, drogerijah in na bencinskih črpalkah.

Ne spreglejte