SiolNET. Trendi Zdravje
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Mislite, da ne smrčite? Verjetno se motite! Zakaj?

Snore Terminator
Oglasno sporočilo

Ste prepričani, da ne smrčite? Vedite, da se z leti povečuje verjetnost, da tudi vi začnete smrčati. Smrčanje je približno desetkrat pogostejše med moškimi kot med ženskami, a če imate nekaj kilogramov preveč, ste verjetno že v klubu smrčačev. To vam, še posebej če ste ženska, verjetno ni ravno v ponos.

Smrčanju niso bolj izpostavljeni le debelejši ljudje, smrčijo tudi kadilci ter ljudje, ki uživajo večje količine alkohola in zdravil, kot so uspavalne tablete ali mišični relaksanti. Med smrčači so tudi otroci, športniki in nosečnice. Če ste se vsaj malo zamislili, berite dalje …

Kako živeti s smrčačem? O tem smo vprašali strokovnjakinjo!

Dr. Kovačič ima več kot deset let izkušenj na področju kardiologije in otorinolaringologije. Je avtorica številnih zdravstvenih del različnih tem, vključno z motnjami spanja kot mehanizmom, ki izzove depresijo ali spremembe v razpoloženju. Strokovnjakinja v ekskluzivnem intervjuju za Zdravstveno enciklopedijo odkriva, kako je spanje z osebo, ki smrči, v številnih odnosih in drugih vidikih življenja nevarnejše od samega smrčanja. Pojasni, zakaj je tako pomembno, da se dobro naspimo, in kaj se dogaja, kadar se naš spanec prekine.

Snore Terminator

Novinarka: Dr. Kovačič, hvala, da ste pripravljeni deliti svoje izkušnje z nami. Kaj nam lahko poveste o smrčanju, česar še ne vemo?

Dr. Kovačič: Pozdravljeni in hvala, da ste me povabili. Zelo me veseli, da lahko svoje izkušnje delim z vašimi bralci. Najprej bi rada poudarila, da mnogi smrčanje podcenjujejo. Smrčanje lahko uniči vaš dan, ampak navadna apnea lahko poruši mentalno in fizično zdravje. Vzemimo za primer kardiovaskularne bolezni: s smrčanjem je dejavnik tveganja za možgansko ali srčno kap večji kot v primeru kajenja, debelosti ali povišanega holesterola.

Novinarka: Ali je ravno to tisto, kar vas je motiviralo, da nadaljujete svoje raziskave?

Dr. Kovačič: Da, to je eden od razlogov. Vem, da smrčanje pripelje do razpada mnogih zvez in izgube strasti med partnerjema. Moji straši so se ločili zaradi preglasnega smrčanja mojega očeta. Diagnosticirali so mu apneo (motnja, ki povzroči zastoje v dihanju, kot kadar se prebudite med spanjem, saj vam manjka zraka). Po prvem napadu je odkril izvor smrčanja. To stanje je povezano tudi s številnimi drugimi težavami, kot so debelost, slab libido, Alzheimerjeva bolezen, demenca, povišan krvni tlak in tako dalje.

Novinarka: Kaj se dogaja, če ne moremo spati zaradi preglasnega smrčanja svojega partnerja?

Dr. Kovačič: V tem primeru ne trpi le oseba, ki smrči, ampak tudi partner. Partnerji imajo pogosto težave z nespečnostjo in zaspanostjo čez dan. Ko ste neprespani, trpite utrujenost, težko se skoncentrirate in ste razdražljivi. Še več, če je partner vzrok za vaše pomanjkanje spanja, je frustracija še večja. Na partnerja začnete gledati kot na vzrok svoje težave in začnete iskati rešitev. Na žalost tako ljudje večkrat pristanejo v ločenih spalnicah.

 

Novinarka: Nam lahko pojasnite, zakaj smrčimo? Je to normalen pojav?

Dr. Kovačič: Vsi mislimo, da ne smrčimo. Potem pa nas partner prepriča, da je zaradi te oblike mučenja buden vso noč (morda pa motite tudi sosede). Takrat bi radi vedeli, zakaj se to dogaja. Iskanje vzroka smrčanja je detektivsko delo. Običajna zmota je izjava, da je smrčanje normalno. Medtem ko nekateri dejavniki, kot sta utrujenost in preveč alkohola, lahko vplivajo na začasno smrčanje, smrčanje pogosto kaže tudi na obstruktivno apneo. Zmanjšan vnos kisika med spanjem onemogoča kakovosten spanec, ki ga organizem potrebuje za pravilno delovanje. Če v popoldanskih urah dremate ali imate podočnjake, so to prvi znaki, da nimate mirnega sna.

Snore Terminator

 

 

Novinarka: Katera so preostala tveganja obstruktivne apne?

Dr. Kovačič: Tveganja obstruktivne apnee vključujejo srčno in možgansko kap, diabetes, povišan krvni tlak in obolenja srca. Nekatere študije nepravilno dihanje med spanjem povezujejo s starostno demenco. Naj nadaljujem? Lahko bi.

​Novinarka: Ne, dr. Kovačič, mislim, da bom po intervjuju šla na rutinski pregled k zdravniku. Povejte nam, kdo je bolj izpostavljen tveganjem smrčanja?

Dr. Kovačič: Osebe, izpostavljene največjemu tveganju, so moški, še posebej tisti, ki imajo težave s čezmerno težo, ampak smrčanje je težava obeh spolov. Smrčanje z leti pogosto postane resnejša težava.

Novinarka: Ali obstaja kakšen način, da se smrčanje ustavi?

​Dr. Kovačič: Da, obstajajo številni načini, ki lahko znatno zmanjšajo ali celo zaustavijo to nadlogo. Obstajajo kirurški posegi (običajno posegi na grlu), ki lahko ublažijo smrčanje. Osebno jih ne priporočam, saj so tvegani in ne zagotavljajo trajnih rezultatov. Če ne bi radi šli na operacijo, vam priporočam prstan za nos Snore Terminator.

Varen je, praktičen in preprost za uporabo. Do zdaj sem s svojim pacienti imela dobre izkušnje. Prstan deluje tako, da odpira dihalne poti in izboljša dihanje med spanjem. Najboljše je to, da takoj prepreči smrčanje in je 100-odstotno varen.

Novinarka: Hvala, dr. Kovačič, da ste nami delili svoje izkušnje!

Dr. Kovačič: Ni za kaj. Upam, da bodo informacije v pomoč ljudem, ki smrčijo, in njihovim partnerjem. Zapomnite si, ko smrčite, vaš partner ne more mirno spati.

Snore Terminator

Tudi jaz želim miren sen sebi in partnerju, zato naročam Snore Terminator takoj!

Snore Terminator

Odločite se za učinkovito in dokazano formulo, s katero se boste rešili težav s smrčanjem. Rešite se smrčanja brez neprijetnih pregledov in bolečih operacij! Izkoristite posebno ponudbo za naše bralce – 50-odstotni popust SAMO DANES!

Zakaj bi prenašali utrujenost, razdražljivost, težave z nespečnostjo ali dihanjem, če se lahko že danes na preprost način znebite smrčanja? Izkoriste edinstveno priložnost.

AKCIJA JE OMEJENA: 50-odstotni popust na revolucionarni Snore Terminator je na voljo samo za bralce tega članka! Prihranili boste polovico vrednosti proizvoda za odpravljanje smrčanja, saj boste namesto 79,94 evra plačali samo 39,97 evra.

Kliknite tukaj za naročilo >>.

OPOZORILO: Zaradi povečane prodaje so dnevna naročila omejena.

Naročnik oglasnega sporočila je Net Sales.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin