Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 5. 2018,
17.03

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek glivice nagradna igra Powersept

Četrtek, 17. 5. 2018, 17.03

5 let, 11 mesecev

Grozno, kako so ji glivice poškodovale noht. Preveri, kako se jih je rešila.

Oglasno sporočilo

Poskusila je vse, da bi uničila glivice, tako tablete kot naravne izdelke, ne glede na ceno. A ni nič pomagalo. Šokirana in osramočena je poleti skrivala noge ter rumene in skrhane nohte mazala s temnim lakom, da bi jih zakrila, potem pa se je zgodilo tisto, česar jo je bilo najbolj strah. Del nohta ji je dobesedno odpadel!

To je le eden izmed primerov, ki smo jim priča vsako leto pred poletjem. Vsak dan sprejemam klice in pisma ljudi, ki jih mučijo glivice in so poskusili praktično že vse, da bi se jih rešili, a se jih vseeno ne znebijo. In ravno zaradi takšnih primerov se že 20 let trudim in razvijam produkte, ki so 100-odstotno učinkoviti, a hkrati prijazni do okolja, nam pove Robert Širnik, direktor in vodja razvoja v Mediteranskem inštitutu, s katerim smo se pogovarjali o problematiki glivic.

Robert Širnik, direktor razvoja v Mediteranskem inštitutu | Foto: Robert Širnik, direktor razvoja v Mediteranskem inštitutu

Zakaj staknemo glivice?

Velja prepričanje, da glivice dobimo na bazenu, fitnesu, v vodnih parkih in savni, a vendar mnogi ne gredo nikoli na ta mesta, pa jih vseeno staknejo. Razlog za njihov razvoj naj bi bila dedna nagnjenost, pa tudi pogosti udarci v prste, nohte ali kožo, še posebej pri športno dejavnih ljudeh, zanemarjeni ali narobe striženi nohti, večkrat se pojavljajo tudi pri ljudeh, ki vsakodnevno nosijo isto obutev, v kateri noga ne more dihati, ženske na primer balerinke, moški pa salonarje.

Glivice večinoma nastopijo postopoma, zato simptomov, kot so srbenje in manjše luščenje kože, ne pripišemo glivicam. Na njih postanemo pozorni šele, ko nohti spremenijo barvo ter postanejo rumeni, odebeljeni in na vogalih celo odlomljeni. Kasneje se začne del nohta že dvigati, dokler na koncu poškodovani del nohta celo ne odpade. Ko se glivice zasidrajo globoko v roževino in posteljico nohta, je prepozno za hitro in površno intervencijo. Treba je dosledno in učinkovito ukrepati, sicer se glivice širijo in se z njimi ukvarjamo cela leta.

Običajna, začetna oblika nohta, prizadetega z glivicami | Foto: Običajna, začetna oblika nohta, prizadetega z glivicami

Jasnina zgodba

Jasna dolgo sploh ni vedela, da ima glivice, saj na začetne lise na nohtu ni bila pozorna in tudi drugače ni zaznavala nikakršnih težav. Ko pa se je začel palec desne noge krhati in rumeniti, je ugotovila, da je nekaj narobe. Noht je pokazala prijateljici, ki ji je povedala, da ima verjetno glivice. Z namenom, da se reši te nadloge, je odšla v lekarno po pripomoček, ki pa dolgoročno ni pomagal. Pomagali pa niso niti naravni pripomočki. Bližalo se je poletje, ko začnemo nositi odprto obutev, in da bi bile njene noge videti čim lepše, je Jasna začela uporabljati svoj najljubši temen lak za nohte in tako nohta na palcu nekaj časa ni več spremljala. Dokler ni nekega dne, ko je želela zamenjati lak za nohte, okoli palca začutila srbenja in nelagodja. In ko je odstranila lak, je bila šokirana. Pod nohtom je nastal velik žep, noht, ki se je komaj še držal na palcu, pa je začel že gniti. Svoje težave je zaupala mami, ki se je obrnila na nas in nam poslala fotografijo Jasninega nohta.

Jasnin noht, prizadet z glivicami | Foto: Jasnin noht, prizadet z glivicami

Zakaj se glivic ne rešimo?

Problem je, da ne obstaja samo ena vrsta glivic. Glivice so zelo atipične. Veljajo za izjemno nalezljive, pa vendar jih ima navadno samo en član družine. Še več, 80 odstotkov ljudi jih opazi samo na enem nohtu, večinoma palcu na nogi. Tako večina misli, da ima glivice samo na nohtih, kar pa ne drži. Glivice so prisotne tudi med prsti, poleg tega pa se rade zalezejo tudi v obutev in copate, Tako jih moramo, da bi se jih dolgoročno znebili, začeti uničevati tudi tam. In zdaj si predstavljajte, da se končno rešite glivic, noht vam spet normalno raste, potem pa znova obujete kontaminirano obutev oz. si s ščipalkami, ki jih niste dezinficirali, strižete nohte. Glivice se vam ponovijo, vi pa ne veste, zakaj.

Imajo pa jih lahko tudi tisti, ki sploh ne čutijo težav. Bistvo je v tem, da dober imunski sistem dolgo časa ohranja ravnovesje in z glivicami nimamo nobenih težav, potem pa imunski sistem pade in glivice kar naenkrat izbruhnejo, podobno kot herpes, pravi Širnik.

Vas zanima, kako glivice povsod uničiti z znanstveno preverjeno formulo? Spoznajte Powersept!

Za uničenje glivic je potreben predvsem celovit pristop. Glivice morate uničiti na nohtu, v okolici nohta, med prsti, na tkivu ob nohtu in celo pod nohtom, nujno pa morate poskrbeti tudi za dezinfekcijo nogavic, obutve in pribora. In ravno zato vam priporočamo naš izdelek Powersept.

Powersept takoj uniči glivice na nohtih, koži, obutvi, površinah in priboru. Njegovo znanstveno dokazano delovanje s švicarsko formulo glivice uniči temeljito in učinkovito, hkrati pa s svojo aktivno močjo pospešuje tudi celjenje in obnovo. Glivice na površini uniči že prvi nanos, potem pa z njegovo nadaljnjo uporabo dosežemo uničenje glivic v globljih plasteh kože ali nohta, kar omogoči, da se nohti, koža ali lasišče obnovijo in zacelijo. Zaradi vseh svojih pozitivnih lastnosti je primeren tudi za nosečnice in otroke, zaradi preproste uporabe pa tudi za starejše in vse, ki se težko sklanjajo.

Noht pred terapijo | Foto: Noht pred terapijo

Po terapiji s Powerseptom | Foto: Po terapiji s Powerseptom

Na mestih, kjer so glivice, se peni. Naredite hitri test.

Svetujemo vam, da prvič Powersept uporabite zvečer, tako da na še neumito nogo ali druga mesta na koži, kjer sumite, da imate glivice, razpršite patentirano tekočino in opazujete poškropljena mesta. Če se na teh mestih pojavi bela pena, je to znak, da so tam glivice, bakterije ali celo kožna plesen. Edinstvena lastnost Powersepta je namreč vidno delovanje, poleg tega pa začnete glivice uničevati že s prvim nanosom.

Vidna pena na nohtih in med prsti | Foto: Vidna pena na nohtih in med prsti

Dezinfekcija obutve in bela pena, ki nakazuje, kje so glivice v obutvi. | Foto: Dezinfekcija obutve in bela pena, ki nakazuje, kje so glivice v obutvi.

Posebna AKCIJA za bralce. Izognite se poštnini in prejmite darilo ob nakupu paketa. Več na www.powersept.com.

Zakaj je Powersept drugačen in edinstven? Glivice uničiti tudi pod nohtom!

Poleg tega s Powerseptom napademo glivice povsod, tudi pod nohtom. Samo Powersept namreč v kompletu ponuja poseben pribor, ki omogoča, da se tekočina prebije tudi do predelov pod nohtom. Ni se namreč mogoče znebiti glivic, če jih ne zatiramo povsod hkrati. Nohte lahko mažemo ali škropimo cele tedne, vendar če ne zatiramo glivic tudi pod nohtom, v žepkih, kjer je noht odstopil, ne bo uspeha. Powersep pa zatira glivice tudi na odstopljenih in težko dostopnih delih nohta, in to takoj. Že po prvem nanosu tekočine se zmanjša ali celo popolnoma odpravi srbenje na koži, nohti pa že po nekaj dneh začnejo spreminjati barvo.

Znanstveno dokazano delovanje, 100-odstotna garancija in DARILO

Ker našim izdelkom 100-odstotno zaupamo in verjamemo vanje, smo v sodelovanju z Biotehniško fakulteto Univerze v Ljubljani opravili tudi raziskavo delovanja Powersepta. Ta je potrdila znanstveno delovanje te inovativne tekočine proti glivicam. Če vas to še ni prepričalo o kakovosti izdelka, ponujamo tudi 100-odstotno garancij. Če z izdelkom niste zadovoljni, ga lahko kadarkoli vrnete, tudi če ste ga že uporabili, in vrnili vam bomo kupnino. To je politika našega podjetja, saj nikakor nočemo nikogar zavajati in mu obljubljati rešitev, za katere se izkaže, da ne pomagajo.

Powersept je potrdila Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani. | Foto: Powersept je potrdila Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani.

Prav pa vam bo prišla tudi majhen 20-mililitrski potovali Powersept, ki ga bomo brezplačno poklonili vsem, ki bodo naročili izdelek Powersept proti glivicam, 200-mililitrski ali paket. To malo dozo boste lahko imeli vedno v torbici in jo uporabili, ko se vam bo mudilo v službo in ne boste imeli časa Powersepta uporabiti doma, ko se boste odpravili v fitnes, savno ali pa toplice, kjer se zadržuje veliko ljudi, ki se spopadajo z glivicami.

Kaj se je zgodilo z Jasninim nohtom?

Po prejetju fotografije smo mami svetovali, naj Jasna nemudoma začne uporabljati Powersept. Jasna je nasvet upoštevala, saj jo je bilo v tistem trenutku že močno strah, kaj bo z nohtom. Powersept je Jasna v prvi fazi uporabljala dvakrat dnevno 21 dni, kot piše v navodilih, pomagala pa si je tudi z gazo, namočeno v tekočino Powersept. Že takoj je opazila, da jo je nehalo srbeti, po dveh tednih je noht začel dobivati naravno barvo in ponovno rasti.

Preberite si še več zgodb zadovoljnih uporabnikov tukaj.

Powersept je na voljo na spletni strani www.powersept.com ter tudi v bolje založenih lekarnah. Za kakšnekoli dodatne informacije pokličite g. Širnika in sodelavce na telefon 031 630 444.

Nagradna igra: podarjamo izdelek Powersept

Nagradna igra je končana. Srečna nagrajenka je Nataša Weingerl. Čestitamo!

Ne spreglejte