SiolNET. Trendi Zdravje
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Filip in Blaž ne počivata, tu je Aktivejšn generejšn

2

termometer

Eksplozivna mešanica akrobacij, neustavljive energije in nalezljive dobre volje - to sta Filip in Blaž, ki smo ju spoznali v zadnji sezoni oddaje Slovenija ima talent.

Da sta fanta res neumorna potrjuje dejstvo, da prav nič ne počivata: v preteklih mesecih je za njima cela množica nastopov, polega tega pa sta pred kratkim ustanovila tudi svojo gimnastično šolo, kjer mlade navdušujeta nad športnim udejstvovanjem.

Da bi fizično aktivnost še bolj približala najstnikom, sta se Filip in Blaž pridružila gibanju Aktivejšn generejšn, s katerim širita idejo, da je za malo razgibanja vsak trenutek pravi in, da je vsaka situacija lahko rekreacija.

Na Facebooku je tako že zaživelo pravo gibanje za gibanje v obliki izziva: izvedeš enostavno telovadno vajo (počep, skleco, kolo…) v nenavadnem okolju (knjižnica, pošta,…), se posnameš, deliš na svojem Facebook profilu in nominiraš tri prijatelje, da se tudi oni razgibajo in ob tem posnamejo. Vse skupaj označiš z oznako #aktivejšngenerejšn in tako podpreš idejo »Rekreiraj, fasciniraj«.

Gibanju so se že pridružili tudi vedno nasmejana plesalka, koreografinja in voditeljica Azra Selimanović, čudovita mlada igralka Nina Rakovec, urbani športniki iz ekipe Urban roof, Hokejska zveza Slovenije in mnogi drugi, ki jih je zaktiviral najnovejši izziv.

Kliknite za ogled YouTube filmčka od Azre. Kliknite za ogled YouTube filmčka od Nine.

Morda bo tokrat Facebook, ki je sicer po navadi kriv, da smo preveč zasedeni za računalnikom, učinkoval prav nasprotno! Za ideje, kako se razgibati, so na voljo tudi video navodila.

http://sola.si/aktivejsngenerejsn/#zmigaj

Da pa ne bo ostalo samo pri izzivu, bo znamka Sola, ki stoji za projektom Aktivejšn generejšn, ob koncu kampanje namenila sredstva za postavitev rekreativne površine, ki bo brezplačno na voljo vsem, ki jim je blizu ideja o aktivnem preživljanju prostega časa.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin