Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 4. 2013,
7.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

dieta hujšanje zdrava prehrana

Četrtek, 11. 4. 2013, 7.19

8 let

Dieta, ki bo spodbudila vašo prebavo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zbudite svoje telo z novim načinom prehranjevanja, ki bo spodbudil vaš metabolizem, hkrati pa boste začeli tudi hujšati.

Če želite shujšati, morate spremeniti svoj jedilnik in vanj vnesti sestavine, ki bodo zbudile vašo prebavo. Nekatere jedi bodo pospešile delovanje vašega telesa in ga spodbudile k uporabi več energije, posledično pa boste kurili maščobe, je prepričan kanadski nutricionist Mark Hyman.

Pet obrokov na dan Če želite svoje telo zbuditi iz zimskega spanja, morate poskrbeti, da bo ves čas v pogonu, zato ne preskakujte obrokov in poskrbite, da ne boste nikoli preveč lačni. Pet obrokov na dan sestavljajo: bogat zajtrk, malica, kosilo, popoldanska malica in lahka večerja najmanj dve uri pred spanjem.

Hrana, ki spodbuja prebavo Pomembno je, da si zapomnite prvo pravilo: izbirajte naravno, polnovredno in biološko pridelano hrano. Hrano kuhajte ali pecite na majhni količini olja, strogo se izogibajte cvrti in zelo mastni hrani. Pomembna pravila so še:

– Izogibajte se ribam iz ribogojnic. – Jajca naj bodo biološka. – Jejte pusto meso (piščanec, puran in zajec). – Od stročnic uživajte predvsem lečo, sojo in čičeriko. – Jejte samo sveže in sezonsko sadje. Ne pozabite na suho sadje in oreščke. – Izberite raznoliko in barvito vrsto zelenjave. – Vaše jedi začinite z oljčnim oljem. – Redno pijte zeleni čaj, saj pospešuje prebavo in topi maščobe.

Kateri hrani se morate izogibati Izogibajte se hrani, ki zavira vašo prebavo:

– hrani, ki vsebuje belo moko, – sladkorju in sladilom, – rdečemu mesu, – sladkanim pijačam, – vloženi zelenjavi – kravjemu mleku in mlečnim izdelkom, – alkoholu, – kavi.

Vsaj za en teden izbrišite z jedilnika Na začetku diete je priporočljivo, da s svojega jedilnika popolnoma izbrišete:

– alkohol in kofein, – sladkor in sladkarije, – belo moko, – nasičene maščobe.

Po teh pravilih lahko pravzaprav jeste vse življenje. Počutili se boste bolje, imeli boste več energije in življenjske moči, poleg tega – kar je zelo pomembno – pa boste končno imeli redno prebavo, ki bo iz vašega telesa sproti izplaknila vse škodljive snovi. Že v enem mesecu boste izgubili kakšen kilogram.

Vendar hrana ni vse. Poskrbite, da boste vsak dan vsaj trideset minut aktivni, dovolj bo že, če se boste odpravili na daljši sprehod. Z aktivnim načinom življenja boste svojemu telesu privoščili nov odmerek življenjske vitalnosti.

Ne spreglejte