SiolNET. Trendi Zdravje
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Ali veste, kako izboljšati delovanje možganov?

Možgani
Foto: Thinkstock
Oglasno sporočilo

Vsi vemo, da je za kakovost življenja zelo pomembna skrb za zdravo telo, velikokrat pa pozabljamo, da je še pomembnejša dobra umska kondicija. Skrb za miselno vitalnost je ključna za kakovostno, uspešno in polno življenje.

Kako pa lahko poskrbimo za boljšo kondicijo svojih možganov?

Na prvem mestu je zdrava prehrana.

Pomembna je stabilna raven glukoze v krvi ter zadostna količina železa, mineralov, vitaminov, beljakovin in nenasičenih maščobnih kislin. Če v svoj jedilnik vključite več polnozrnatih kosmičev, rdečega mesa, rib, stročnic, oreščkov, borovnic, drugega sadja in zelenjave, za svoje možgane naredite veliko dobrega.

Na zdravje možganov vplivata tudi količina in kakovost spanca.

Spanec je pomemben za utrjevanje spomina in odstranjevanje presnovnih produktov iz možganov. Ne le otroci, tudi odrasli potrebujemo vsaj 7 ur spanja na dan. Privoščite si ga!

Prav tako moramo skrbeti za telesno aktivnost, saj telo in tudi možgane bolje prekrvavi in zagotovi večjo količino kisika, kar je ključno za dobro in zdravo delovanje možganov.

Poleg telesne vadbe pa je izjemnega pomena tudi redna miselna aktivnost.

Naši možgani imajo radi izzive, zato je priporočljivo, da vzpostavimo vadbeno rutino, ki nam pomaga ohranjati možgane v dobri formi. Poleg branja, miselnih izzivov in odkrivanja sveta na svežem zraku so zelo priporočljive različne umske vaje. Že danes se jih lahko lotite na spletnem mestu Umovadba.

Bilobil

 

 

 

 

 

 

Naročnik oglasnega sporočila je Krka, d. d.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin