Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 12. 2014,
12.25

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Siol.net

Foto: Jaka Ivančič

Natisni članek

dobrodelnost Lidl Ustvarimo boljši svet

Torek, 23. 12. 2014, 12.25

6 let, 7 mesecev

Slovenci smo vse bolj dobrodelni

Siol.net

Foto: Jaka Ivančič

December je čas, ko več časa preživimo z bližnjimi in razmišljamo o stvareh, ki so zares pomembne. Radio Capris ve, kaj šteje, zato je tudi letos priredil vrsto dobrodelnih dogodkov.

Združili moči v dobrodelnosti

Tokrat so sodelovali tudi z Lidlom Slovenija, ki se prav tako lahko pohvali s številnimi družbenoodgovornimi aktivnostmi. "Z Lidlom smo sodelovali že v preteklosti pri projektu Ustvarimo boljši svet, kjer smo s skupnimi močmi obnovili otroško letovišče Pacug pri Portorožu. Sodelovanje je bilo uspešno, zato smo se ob novi priložnosti brez pomisleka ponovno obrnili nanje. V Lidlu Slovenija se zavedajo odgovornosti do lokalnega okolja in družbe, kar dokazuje ravno projekt Ustvarimo boljši svet, v katerem želi podjetje s svojimi aktivnostmi spodbuditi svoje zaposlene, kupce, poslovne partnerje in širšo družbo, da naredijo nekaj dobrega, četudi majhnega, da bo svet okoli nas postal boljši in lepši," odločitev za sodelovanje pojasnjuje vodja projektov pri Radiu Capris, Tanja Radkovič.

Kako sta Jan in Helena zares zaslužila donacijo

 | Foto:

Dobrodelna akcija Radia Capris se je končala v ponedeljek. Denar so zbirali s poslanimi SMS-sporočili in z zbiranjem starega papirja ter koristnih odpadkov. Poleg tega sta se dva sodelavca radia, Jan in Helena, prelevila v prodajalca in se preizkusila v različnih nalogah, ki jih sicer opravljajo zaposleni v Lidlovih trgovinah. Skrbela sta za založenost polic, preverjala svežost sadja in zelenjave, pospravljala prazne kartonaste škatle in še mnogo drugega. "Po besedah Lidlovih zaposlenih sta se pri delu zelo izkazala, zato je Lidlova donacija, ki jo bomo namenili družinam v stiski, zares zaslužena," ju je pohvalila Tanja.

Zbrana sredstva gredo tokrat v slovensko Istro

Jan in Helena, voditelja jutranjega programa Dobro jutro, Obala, o sodelovanju pri dobrodelni akciji:

Jan Jakopin: "Kar zadeva delo v Lidlu, je bilo lepo, zabavno, malenkost naporno, tempo je hiter, blaga je veliko in prav ta dan so dobili pošiljko, tako da ni bilo nič potuhe in prav je tako. Kar pa zadeva osebje, so zelo pridni in prijazni. Skratka, vse je bilo super. Zabavno je bilo predvsem to, da so naju s Heleno nekateri kupci malo čudno gledali, predvsem naši poslušalci, ki so naju prepoznali in jim ni bilo jasno, kaj se dogaja (smeh)."

Helena Ujčič: "Najtežje je bilo prekladanje zabojev z bananami. Pridno smo delali, nobenega pavziranja (smeh)."

Sredstva bodo namenili socialno ogroženim družinam v stiski iz slovenske Istre. Družine je izbrala Zveza prijateljev mladine Slovenije. "Sprva smo nameravali pomagati dvema družinama iz Kopra in Pirana, a smo zbrali dovolj sredstev, da lahko praznike polepšamo še tretji družini, ki prav tako prihaja iz Kopra. Po njihovih besedah bodo dobljena finančna sredstva porabili predvsem za poravnanje zapadlih računov."

O njihovih dobrodelnih akcijah smo se pogovarjali tudi z Mitjo Čehovinom, odgovornim urednikom na Radiu Capris. Pravi, da glede na odzive pri njihovih dobrodelnih akcijah lahko mirno zatrdi, da smo vedno bolj pripravljeni pomagati ljudem v stiski. Z obiskom je zelo zadovoljen.

"Na Radiu Capris letno pripravimo približno pet dobrodelnih akcij, od tega je ena namenjena pomoči brezdomnim živalim v Obalnem zavetišču. Že devet let zapored zavetišče vsako jesen ob svetovnem dnevu živali založimo z nekaj tonami hrane, kar zadostuje za približno šest mesecev. Vse preostale akcije so namenjene ljudem v stiski, v zadnjih letih so mnoge žal tudi nenačrtovane in nastanejo v trenutkih, ko naravne katastrofe povzročijo potrebe po hrani in nujno potrebnih pripomočkih. Letos je bil to žled, ki je prizadel postojnsko območje. Organizacija dobrodelne akcije je stekla takoj in naletela na neverjeten odziv poslušalcev. S hrano in pripomočki so bili prostori radia nabito polni v zgolj enem dnevu," nam je za konec še povedal o njihovih dobrodelnih akcijah.

 | Foto:

 

Podpornik rubrike Ustvarimo boljši svet je podjetje Lidl Slovenija.

Ne spreglejte