Pižama in drugi dinozavri na gledaliških vajah

S slavnim komikom Boštjanom Gorencem, bolj znanim kot Pižama, smo bili na zabavnih gledaliških vajah, kjer se v organizaciji ZPM Moste-Polje kalijo mladi igralci. Kdo od njih bo zaslovel kot Pižama?

1 / 31

2 / 31

3 / 31

4 / 31

5 / 31

6 / 31

7 / 31

8 / 31

9 / 31

10 / 31

11 / 31

12 / 31

13 / 31

14 / 31

15 / 31

16 / 31

17 / 31

18 / 31

19 / 31

20 / 31

21 / 31

22 / 31

23 / 31

24 / 31

25 / 31

26 / 31

27 / 31

28 / 31

29 / 31

30 / 31

31 / 31

Siol.net

Foto: Ana Kovač

Video: Igor Djilas

Potem ko je Jelena Aščič, ki se je mudila med stanovalci študentske hiše Srce, predala svojo VIP-štafeto komiku in prevajalcu Boštjanu Gorencu - Pižami, smo takoj vedeli, da bo naslednja štafeta zajadrala v šaljive vode.

[video: 59661 / ]

Ko smo slišali, da se bo Pižama pridružil gledališkim vajam Fajn Teatra, nam je bilo takoj jasno, da bo snemanje malce nabrito, če ne celo norčavo.

"Moram reči, da ste me kar malo 'na foro'."

Otroci so se že med ogrevanjem za gledališke vaje muzali in hihitali, ko so se morali spremeniti v domišljijsko žival. Pižama si je za svojo transformacijo izbral lačnega, a sramežljivega dinozavra. Sledila je "zip zap boing", klasična ogrevalna igra za gledališče, s katero so vadili pozornost in hitro odzivanje.

"Moram reči, da ste me kar malo 'na foro' s tem ogrevanjem. Zdaj mi ne bo treba na fitnes," se je ves zadihan pridušal Pižama.

Kako zaigrati slamico, ki jo klovn v letalu uporablja kot morilsko orožje?

Igralci so se sicer ogreli, gledalci nasmejali, a pravo igranje in smeh sta prišla zares na vrsto z igro Tri minute. Tokratna tematika je bila s pantomimo predstaviti prostor, poklic in morilsko orožje. Prvi nastopajoči je bil Pižama in brez besed je moral zaigrati letalo, morilsko orožje slamico in klovna. Naslednji je moral njegovo pantomimo predati naprej in naslednji spet naprej, dokler ni zadnji povedal, kaj je v resnici dobil od prejšnjih nastopajočih. Slamica je tako postala žeja, letalo je postalo helikopter, klovn pa je ostal klovn do konca.

Fajn Teater vaja za 50 odtenkov njive

"Uživam, ko vidim, kako navdušeni so otroci nad gledališčem, navdušen sem, ker so tako talentirani. Komaj čakam, da me povabijo na zaključno predstavo," je ob koncu povedal Pižama in se jim zahvalil, da je lahko ogrevanje pred svojim nastopom v Koloseju opravil z njimi.

Po vaji v Fajn Teatru se je namreč odpravil na predstavo svoje monokomedije 50 odtenkov njive.

Brezplačne vaje z izkušenima gledališkima mojstricama

Fajn Teater je gledališka skupina, ki deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine Moste-Polje, namenjena pa je vsem otrokom, ki jih zanima dramska igra.

Za zdaj vaje obiskuje približno osem otrok, ki na Osnovno šolo Nove Fužine prihajajo z bližnjih šol. Vaje pri Fajn Teatru so povsem brezplačne, kar pa nikakor ne pomeni, da niso kakovostne, saj za mlade igralce skrbita dve izkušeni gledališki mojstrici – Nina Igrutinovič in Jasmina Bejtovič, obe članici Šentjakobskega gledališča Ljubljana. Poleg tega redno sodelujeta z ZPM Moste-Polje in spremljata otroke na številnih počitniških letovanjih v organizaciji ZPM.

Lidl Slovenija je Zvezi prijateljev mladine Moste-Polje doniral vrednostne bone in tako podprl njihovo delovanje.

Otroci so bili navdušeni. Se jim pridružite?

Navdušenje je bilo vsekakor obojestransko. Mladi igralci so se igrivo odzivali na iztočnice, ki jim jih je ponujal Pižama, na primer ob igri s prstnimi lutkami, ali pa pri ogrevanju, ko so se morali spremeniti v neko žival. Otrokom ni bilo niti malo težko, ko so morali ugotoviti, katera žival je bil Pižama: "Tiranozaver, seveda!" Da je zaigral strašno mesojedo pošast, smo člani ekipe hitro ugotovili, a otroci so točno vedeli celo, za katero vrste dinozavra se je odločil.

"Takšen obisk nam veliko pomeni, saj se od velikih mojstrov improvizacije, kot je Pižama, lahko veliko naučimo. Otroci so presrečni, če se lahko družijo tudi z odraslimi igralci," je povedala Jasmina Bejtovič ter vse nadobudne igralce in tiste, ki jih zanima tovrstno druženje, povabila na Osnovno šolo Nove Fužine, kjer se dobivajo vsak četrtek od 16.30 do 18.00. Morda jih kdaj obišče še kak znani igralec.

Preden se je Pižama odpravil na svoj nastop 50 odtenkov njive, je imel še eno nalogo – nominirati naslednjega nosilca VIP-štafete. Kdo je to, preverite v videu!

Lidl Slovenija je z vrednostnimi boni podprl delovanje Zveze prijateljev mladine Moste-Polje, ki bo bone namenila delovanju Fajn Teatra.

 * Podpornik rubrike Ustvarimo boljši svet je podjetje Lidl Slovenija

Lidl Slovenija je z vrednostnimi boni podprl delovanje Zveze prijateljev mladine Moste-Polje, ki bo bone namenila delovanju Fajn Teatra.

Z majhnimi koraki lahko dosežemo veliko – tako veliko, da lahko svet spremenimo na bolje. Iščemo organizacije, ustanove, društva, tudi šole ali zavode, ki s svojimi aktivnostmi skrbijo za korake k boljšemu svetu. Imate projekt ali zamisel, ki potrebujeta podporo, da bi se uresničila? Ali pa to počnete že leta, pa bi želeli o tem spregovoriti na glas? Poznate koga, ki aktivno spreminja svet? Želite pohvaliti organizacijo, ki vztrajno dela korake k boljšemu svetu? Pišite nam! Podjetje Lidl Slovenija bo v obliki donacije podprlo dobre in inovativne korake za boljši svet. Več o projektu Ustvarimo boljši svet podjetja Lidl Slovenija najdete na www.boljsi-svet.si.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano