SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
0,20

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Z Liffa v videoteko DKino!

Surovo (Grave/Raw)

0,20

termometer

Surovo
Foto: FIVIA – Vojnik

Režiserka Julie Ducournau v svojem krvavem celovečernem prvencu predstavi zgodbo o odraščanju, iniciacijskih obredih prehoda, pritiskih družbe, tabujih človeštva in iskanju prave identitete. Opozorilo: film vsebuje nazorne prizore kanibalizma, ob katerih so obiskovalci različnih festivalov bruhali in omedlevali!

Francija, Belgija, Italija│ 2016 │ 94 min. │ Grozljivka

R: Julia Ducournau│ I: Garance Marillier, Ella Rumpf, Rabah Nait Oufella

Ocena IMDb: 7,0/10│ Rotten Tomatoes: 91 % │ Uporabniki Googla: 79 %

Film je mešanica komedije o odraščanju in grozljivke, skozi katero režiserka gledalcu približa lik, ki se na prvi pogled zdi pošasten. Plaha, a nadvse bistra Justine je študentka prvega letnika veterine. Kot vsak bruc mora prestati tradicionalni uvodni ritual.

HBO oktober Trendi Izkoristite akcijsko ponudbo opcije HBO na televiziji Telekoma Slovenije in uživajte ob vrhunskih TV-vsebinah

Toda niz divjih in sadističnih preizkušenj, kot sta umivanje v živalski krvi in zaužitje surovih jeter, sproži v nedolžni vegetarijanki usodno preobrazbo. Justine nenadoma začuti neustavljivo slo po mesu, a ne le živalskem.

1 / 8
2 / 8
3 / 8
4 / 8
5 / 8
6 / 8
7 / 8
8 / 8

"Med pisanjem scenarija sem razmišljala o treh tabujih človeštva: incestu, umoru in kanibalizmu. Zdelo se mi je, da tretji odlično sovpada z duhom mojega raziskovanja telesa, njegove preobrazbe in odpiranja. In tako se je razvilo nekaj tako skrajnega!" Julia Ducournau, režiserka in scenaristka filma

TV-priporočila: Noč čarovnic Trendi Ultimativen izbor grozljivk za noč čarovnic #foto #video

"Pametno spisana, impresivno izdelana in neverjetno krvava zgodba o tem, kako se v neki mladi ženski prebudi želja po mesenih užitkih – v vseh pomenih tega izraza." Jordan Mintzer, Hollywood Reporter

Napovednik filma Surovo:

Zanimivosti:

  • Celovečerni prvenec francoske režiserke Julia Ducournau so premierno prikazali na 69. mednarodnem filmskem festivalu v Cannesu, avtorica pa je zanj prejela nagrado FIPRESCI.
  • Surovo Film so na Liffu predvajali v sekciji Ekstravagance, režiserka Julia Ducournau pa je bila gostja festivala.
  • Surov piščanec, s katerim se glavna junakinja v filmu prehranjuje, je bil v resnici izdelan iz sladkorja.
    Igralka Garance Marillier je pozneje dejala, da jo snemanje tega prizora ni odvrnilo od perutnine, so se ji pa zaradi njega za vse življenje zagabile slaščice.
  • Nekateri obiskovalci filmskih festivalov so med projekcijo filma bruhali in omedlevali, številni gledalci pa so pred koncem filma zapustili dvorano.
  • Uslužbenci neke kinodvorane v Los Angelesu so gledalcem na vhodu delili vrečke za bruhanje.
HBO Genialna prijateljica Trendi Ko najboljša prijateljica izgine brez sledu #video
Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.


V videoteki DKino si oglejte tudi:

Thelma Trendi Thelma Oblika vode Trendi Oblika vode (The Shape of Water) Neonski demon Trendi Neonski demon (The Neon Demon)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin