Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 4. 2018,
21.30

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

TV-serija Pickbox Marcia Gay Harden TV Telekoma Slovenije

Ponedeljek, 9. 4. 2018, 21.30

4 leta, 6 mesecev

TV Telekoma Slovenije

Dobrodošli na prvi črti reševalnih služb #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Pickbox Črni alarm

Ameriška medicinska drama Črni alarm režiserja Michaela Seitzmana temelji na resničnih dogodkih in se dogaja v prenatrpani bolnišnici v Los Angelesu, v kateri primanjkuje medicinskega osebja.

V dokumentarnem filmu, po katerem je nastala hvaljena serija Črni alarm (Code Black), filmski ustvarjalec Ryan McGarry spremlja ekipo karizmatičnih mladih zdravnikov, ki so življenja posvetili svojemu poklicu, hkrati pa se borijo s svojimi ideali in realnostjo vsakdanjika, v katerem rešujejo življenja v zapletenem sistemu.

Od dokumentarca do serije

Dokumentarec je navdihnil legendarni oddelek travme C-Booth, ki deluje v okrožju Los Angelesa, tam so rešili in tam je tudi umrlo več ljudi kot v kateremkoli drugem delu ZDA.



"Privilegij te službe je, da lahko vidite ljudi, kako gredo skozi neverjeten življenjski spekter, od sreče ob porodu do tragedije in smrti ter vsega, kar se zgodi vmes," je rekel McGarry po tem, ko je končal snemanje dokumentarca.

Temačni Talenti v belem

Serija, v kateri igra glavno vlogo oskarjevka Marcia Gay Harden (Pollock), se ne ukvarja s politiko in zdravniško administracijo, temveč izključno s človeškimi usodami.

Režiser trdi, da je bilo snemanje zabavno, in upa, da je serija dovolj pristna, da bodo v njej uživali tudi številni zdravniki, ko bodo videli, kako natančni so bili in kako so se približali resničnim primerom.

Serija, v kateri igra glavno vlogo oskarjevka Marcia Gay Harden (Pollock), se ne ukvarja s politiko in zdravniško administracijo, temveč izključno s človeškimi usodami. | Foto: Serija, v kateri igra glavno vlogo oskarjevka Marcia Gay Harden (Pollock), se ne ukvarja s politiko in zdravniško administracijo, temveč izključno s človeškimi usodami.

Nekateri kritiki so serijo Črni alarm primerjali s temačnejšo in bolj surovo različico Talentov v belem, ki je prav tako na voljo v videoteki Pickbox.

Kaj sploh pomeni Črni alarm?

Ime serije se nanaša na položaj, ko je v bolnišnici več pacientov, kot je osebja in virov. V resničnem življenju številne bolnišnice uporabljajo to šifro kot alarm v primeru grožnje z bombo.



Šifre zeleno, rumeno in rdeče prav tako označujejo različne razmere – nekatere so dobre, druge slabše. Zanimiv je tudi podatek, da se črni alarmi v resnici zgodijo od tri- do štirikrat na leto, v seriji pa je takih razmer približno tristo na leto.

Če ne prenašate krvi …

"Serija je preprosto čudovita," je rekla Hardenova. "Ne boste spremljali le življenja pacientov, temveč tudi življenja zdravnikov. In zapomnite si – videli boste zares grde in umazane prizore," je bila iskrena glavna igralka.



S temi besedami je Hardenova posredno opozorila gledalce, da serija ni zanje, če ne morejo gledati krvi ali če jih vznemiri zgodba, ki se konča tragično.

Obiščite videoteko Pickbox in se prepričajte, da so Talenti v belem v primerjavi s Črnim alarmom prava otroška igra.

Napovednik serije Črni alarm:

Kako gledati Pickbox?

Serija Črni alarm in druge vsebine Pickboxa so na televiziji Telekoma Slovenije na voljo na programskem mestu 242*, do njih pa lahko dostopate tudi prek tipke Meni na daljinskem upravljalniku.

*Velja za komunikator BOX.

Ne spreglejte