SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
0,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger
V videoteki DKino!

Cobain: Vražja montaža (Cobain: Montage of Heck)

0,03

termometer

 | Foto:

Prvi uradno avtorizirani dokumentarec o legendarnem pevcu, kitaristu in avtorju pesmi skupine Nirvana Kurtu Cobainu. V filmu se njegova osebna zbirka risb, pesmi, esejev in iskrenih domačih videoposnetkov prepleta z animiranimi prizori ter intervjuji s člani njegove družine in najbližjimi prijatelji.

ZDA │ 2015 │ 126 min. │ Glasbeni dokumentarec

R: Brett Morgen I: Kurt Cobain, Dave Grohl, Courtney Love, Krist Novoselic

Ocena IMDb: 7,5/10│ Rotten Tomatoes: 98 % │ Uporabniki Googla: 94 %

Zgodba spremlja Kurta od najzgodnejšega otroštva v Aberdeenu v državi Washington do vrhuncev glasbene slave. Zanimiva in odkrita pričevanja sestavljajo napet in čustven vpogled v svet umetnika, ki je hrepenel po odrskih žarometih, čeprav je zavrgel vse druge manj privlačne plati svetovne slave.

TV Najstniški filmi Trendi Najstniški demoni s podivjanimi hormoni #foto #video

Gledalci iz Cobainove generacije bodo o njem spoznali stvari, za katere niso vedeli, tisti, ki so njega in njegovo glasbo odkrili šele pozneje, pa bodo bolje razumeli, zakaj je Kurt kot tragičen lik prerasel v trajno glasbeno legendo.

1 / 14
2 / 14
3 / 14
4 / 14
5 / 14
6 / 14
7 / 14
8 / 14
9 / 14
10 / 14
11 / 14
12 / 14
13 / 14
14 / 14

"Rezultat je osupljiva avdiovizualna mešanica, ki v skoraj vseh primerih zajame nekaj osnovnega bistva vodilnega moža zasedbe Nirvana." Nick Schager, Village Voice

Ljudje S3 Trendi Kakšna je prihodnost umetne inteligence? #video

"Pogosto briljanten, občasno pregret, a vedno human dokumentarec, v katerem sta Nirvanina glasba in slava samo gradbeni oder za Cobainovo notranje življenje." August Brown, Los Angeles Times

Napovednik filma Cobain: Vražja montaža:

Zanimivost:

  • Režiser Brett Morgen je v intervjuju za Vanity Fair dejal, da ga je Cobainova edinka (in ena od izvršnih producentk dokumentarca) Frances Bean Cobain po premieri na festivalu Sundance 2015 objela in mu dejala: "Posnel si film, ki sem si ga želela ogledati."
  • Čeprav je režiserju snemanje filma že leta 2007 predlagala Cobainova vdova Courtney Love, ta ni imela vpliva na končni izdelek.
  • Ustvarjalci so v dokumentarec vključili dela iz Cobainove osebne zbirke risb, pesmi, esejev in domačih videoposnetkov, v filmu pa lahko slišimo tudi njegove do tedaj neizdane skladbe.
  • Cobain: Montage of Heck © 2015 Universal Pictures. All Rights Reserved. | Foto: Cobain: Montage of Heck © 2015 Universal Pictures. All Rights Reserved. Skupaj z dokumentarcem sta izšla še istoimenska spremna knjiga in glasbeni album Montage of Heck: The Home Recordings.

    Knjiga vključuje animirane prizore, prepise intervjujev, fotografije in Cobainova umetniška dela, ki so jih ustvarjalci iz filma izpustili, na albumu pa se je znašla večina glasbe in zvočnih kolažev, ki jih slišimo v filmu.
  • Brett Morgen se je s filmom On the Ropes (1999), zgodbo o treh mladih boksarjih in njihovem trenerju, potegoval za oskarja za najboljši celovečerni dokumentarec.
Jure Golobič Trendi Slovenskega glasbenika so v ZDA razglasili za kitarista leta
Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

V videoteki DKino si oglejte tudi:

Eric Clapton: Življenje v 12 taktih Trendi Eric Clapton: Življenje v 12 taktih (Eric Clapton: Life in 12 Bars) Dan osvoboditve Trendi Dan osvoboditve (Liberation Day) Našel sem Felo Kutija Trendi Našel sem Felo Kutija (Finding Fela)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin