SiolNET. Trendi Svet znanih
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zbirka pisem Marilyn Monroe na dražbi za 800 tisoč evrov

2

termometer

Dražbena hiša Julien's Auction bo 5. decembra na dražbi ponudila 300 pisem igralke Marilyn Monroe, ki razkrivajo podrobnosti iz njenega zasebnega življenja.

Med drugim dopisovanja s športnikom Joejem DiMaggiom po njuni ločitvi, pa tudi dopisovanja z njenim tretjim možem, dramatikom Arthurjem Millerjem.

DiMaggio: "Ljubim te in rad bi bil s teboj." DiMaggio je Monroejevo neizmerno ljubil, ona pa mu je zlomila srce. "Ljubim te in rad bi bil s teboj. Ničesar si ne želim bolj kot to, da bi lahko ponovno pridobil tvoje zaupanje," ji je napisal 6. oktobra 1954 potem, ko je igralka zgolj devet mesecev po poroki naznanila njuno ločitev.

Miller: Ti moja popolna deklica Po drugi strani pa pisma, ki jih je igralka pošiljala Millerju, razkrivajo njeno osebnost in strahove. Miller ji je na eno od takih pisem odgovoril: "V kolikor si zaradi mene jokala, ali sem te napravil žalostno samo za sekundo, mi prosim odpusti, ti moja popolna deklica. Ljubim te."

Ne le ljubimci, tudi prijatelji V zbirki pisem so tudi prijateljska dopisovanja med Monroejevo ter igralci Clarkom Gableom, Caryjem Grantom in Jane Russell. Slednja jo je v enem od pisem prosila, naj da zakonu z DiMaggiom drugo možnost.

Zbirka pisem je ocenjena na več kot milijon ameriških dolarjev (slabih 800.000 evrov).

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin