Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 3. 2013,
13.17

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Vera Wang poročna obleka

Četrtek, 28. 3. 2013, 13.17

3 leta, 11 mesecev

Vera Wang ukinja provizijo za pomerjanje poročnih oblek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Potem ko je novica o proviziji, ki jo morajo bodoče kitajske neveste plačevati za pomerjanje poročnih oblek modne oblikovalke Vere Wang, sprožila val negodovanja, je Wangova provizije ukinila.

Lokalni in svetovni mediji so modni oblikovalki Veri Wang, znani kot kraljici poročnih oblek, očitali, da provizijo v višini tri tisoč juanov ali 380 evrov zaračunava le kitajskim nevestam, saj je pravilo o plačevanju za pomerjanje oblek uvedla le v svojem butiku v Šanghaju na Kitajskem.

Kljub trditvam oblikovalke, da želi z omenjeno potezo le zaščititi svoje delo, saj je število ponaredkov njenih kreacij najvišje prav na Kitajskem, se ogorčenje ni poleglo, še več, kot kaže, je obrodilo tudi sadove. Tiskovna predstavnica Vere Wang je pred dnevi sporočila, da 27. marca Wangova ukinja zaračunavanje provizij, ni pa podala nobenih dodatnih pojasnil.

Ponaredki že za 70 evrov Zanimivo je, da lahko obleko s "podpisom" modne oblikovalke Vere Wang na Kitajskem dobite že za 70 evrov. Le da gre za ponaredek in da ga namesto v glamuroznem poročnem butiku lahko naročite kar prek spleta.

Li, eden od prodajalcev na portalu za spletno trgovanje Taobao Marketplace, ki je specializiran prav za prodajo oblek v stilu Vere Wang, je dejal, da lahko strokovnjak za ponaredke obleko, ki se v kar 90 odstotkih ujema z originalom, izdela že na podlagi fotografije.

Lijevo podjetje s sedežem v mestu Suzhou v bližini Šanghaja ponaredke oblek izdeluje na podlagi fotografij in jih na spletu prodaja po ceni med 75 in 212 evrov.

Kitajska vodila po številu ponaredkov Glede na podatke o carinskem zasegu blaga je bila Kitajska leta 2012 s 70 odstotki ponarejenega blaga na prvem mestu po številu ponaredkov, ki so jih uspeli pretihotapili v ZDA in države Evropske unije.

Ne spreglejte