Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 5. 2014,
10.26

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Severina poplave

Ponedeljek, 19. 5. 2014, 10.26

6 let, 7 mesecev

Severina v Celju prosila za pomoč žrtvam poplav

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Številni zvezdniki so svojo slavo izkoristili v dobrodelne namene. Prvi se je odzval Halid Bešlić, ki je odprl vrata svojega motela, njemu so sledili še drugi. Severina je prosila za pomoč v Celju.

Hrvaška pevka Severina je na sobotnem koncertu v Celju izkoristila nekaj minut in s pomočjo telefona prebrala številke, na katere lahko kličejo in donirajo za pomoč v ogroženih območjih. Na koncertu so njeni oboževalci imeli tudi plakat, na katerem je pisalo: BiH, Srbija in Hrvaška, Slovenija je z vami."

Halid Bešlić je odprl vrata svojega motela v Semizovcu in namestil tiste, ki potrebujejo prostor za spanje.

Srbski mediji tudi pišejo, da sta Željko Joksimović in žena Jovana donirala tovornjak ustekleničene vode za ogrožene v Srbiji. "Pomagava kot številni drugi prebivalci Srbije tukaj kot v tujini, v okviru naših zmožnosti. "

Jelena Karleuša je objavila fotografijo na Twitterju, kako pomaga nalagati škatle s hrano, vodo, oblačili za žrtve poplav v občini Voždovac. Poleg je napisala: "Srbija kliče! Bosna kliče! Gremo vsi!"

Znani režiser Emir Kusturica je dal na razpolago svoja dva helikopterja. "Pilota sta mi javila, da so moji 'Robinzoni' rešili veliko ljudi, med njimi so večina otroci. Helikopterji so 24 ur v zraku in dokler bo bitka z vodo, vam bodo na razpolago."

Lepa Brena je na Facebooku pozivala k pomoči in se zahvalila Slovencem. Poleg tega je objavila fotografijo, na kateri so zastave nekdanje Jugoslavije, in poleg zapisala: "Ko se združi stara Juga, se lahko tudi najstrašnejše katastrofe premagajo."

Hrvaška pevka Jelena Rozga je objavila fotografijo sebe s plakatom, na katerem so številke, kamor se lahko daruje denar za pomoč ljudem v nesreči.

Pevka Ceca je donirala 20.000 evrov za pomoč v poplavi. Na družabnih omrežjih je pozivala k donaciji in spremenila naslovno sliko s številkami, na katere se lahko kliče do doniranje sredstev. "Bodimo ljudje! Bodimo humani!"

Slovenski raper Trkaj se je na Facebooku zahvalil za radodarnost: "S kombijem, polnim oblek in hrane, smo se napotili do vojašnice in tam raztovorili kot pravi borci. Upam, da bo naša sopomoč vsaj malo pripomogla situaciji na Balkanu. Držte se, sestre in brača!"

Ne spreglejte