Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sreda,
4. 7. 2018,
4.00

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77

Natisni članek

Serena Williams hujšanje dojenje tenis Wimbledon

Sreda, 4. 7. 2018, 4.00

5 let, 9 mesecev

Serena Williams o hujšanju po porodu: "Malo sem jokala"

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77
Serena Williams | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Teniška igralka se po rojstvu hčerke septembra lani vrača na prestižni turnir Wimbledon, kjer bo skušala utrditi status šampionke. A pot do vrha bo letos veliko težja.

Donna Vekić
Sportal Senzacija Hrvatice v Wimbledonu, Serena prvič zmagala kot mamica

Serena Williams je 1. septembra lani rodila prvega otroka, hčerko Alexis Olympio Ohanian, in se le šest mesecev po porodu vrnila na teniško igrišče. Nekdanja številka ena, ki je na lestvici WTA zaradi nosečnosti in odsotnosti na igriščih padla na 181. mesto, bo morala zdaj na novo dokazovati, da je najboljša.

Vrnitev na stare tire je namreč težja, kot je pričakovala, je priznala tudi Serena. Ker mnogo žensk odvečne kilograme po porodu izgubi s pomočjo dojenja, je na to upala tudi sama, a je v nedavnem intervjuju v šali dejala, da je spoznala, da je to laž. Njej dojenje pri tem ni pomagalo, temveč jo je celo oviralo, je priznala.

 

A post shared by Serena Williams (@serenawilliams) on

Zavoljo forme prenehala dojiti

"Jedla sem zelo zdravo, a še kar nisem dosegla teže, ki bi jo, če ne bi dojila. Potem sem spoznala, da je vsako telo drugačno, saj ne glede na to, koliko sem telovadila, to ni delovalo zame." Nato je sprejela težko odločitev in prenehala dojiti. "Olympio sem vzela v roke in ji dejala, da moram narediti to. Malo sem jokala, a ne toliko, kot sem mislila, da bom." Ko je prenehala dojiti, je v enem tednu izgubila 4,5 kilograma in po tem so kilogrami kar kopneli.

Serena si je na letošnjem Wimbledonu že priigrala prvo zmago. | Foto: Getty Images Serena si je na letošnjem Wimbledonu že priigrala prvo zmago. Foto: Getty Images

Presenetil pa je ni le boj s kilogrami, temveč tudi to, kako je med odsotnostjo pogrešala tenis in pritisk tekmovanj. "Imam čudovitega otroka in vse te grand slame. Vsekakor sem bila pod manjšim pritiskom, a sem bila malo šokirana, ko sem ugotovila, kako si spet želim tega."

Serena upa, da bo nastop na Wimbledonu boljši kot na OP Francije, kjer je v ženskih dvojicah s sestro Venus izgubila proti Slovenki Andreji Klepač in Španki Mariji Jose Sanchez Martinez, zaradi poškodbe pa je v posamični konkurenci odpovedala dvoboj z Marijo Šarapovo.

Serena Williams Wimbledon
Sportal Serena Williams na Wimbledonu kot postavljena igralka
Ne spreglejte