Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 6. 2018,
18.35

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

OP Francije Andreja Klepač WTA teniški globus

Nedelja, 3. 6. 2018, 18.35

5 let, 10 mesecev

OP FRANCIJE (WTA), 8. DAN

Sestri Williams pokleknili pred Klepačevo, Srebotnikova boljša od Jakupovićeve

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Venus in Serena Williams | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na OP Francije je v ženskih dvojicah do velikega skalpa prišla slovenska teniška igralka Andreja Klepač, ki je s Španko Mario Jose Sanchez Martinez premagala ameriško sestrsko navezo Venus - Serena Williams. 

Andrejo Klepač in Sanchez Martinezova sta Venus in Sereno Williams premagali s 6:4, 6:7 (4) in 6:0.  Klepačevo in Martinezovo v četrtfinalu čaka obračun s šestopostavljeno češko navezo Barbora Krejčikova/Katerina Siniakova.

Srebotnikova izločila Jakupovičevo ...

Katarina Srebotnik in njena španska partnerica Lara Arruabarrena sta se prebili v četrtfinale letošnjega drugega turnirja za grand slam v Parizu. Slovensko-španska naveza je bila boljša od slovensko-ruske kombinacije Dalila Jakupović-Irina Hromačeva, po 60 minut dolgem dvoboju sta zmagali s 6:3 in 6:1.

Srebotnikova in Arruabarrena se bosta za preboj v polfinale odprtega prvenstva Francije z nagradnim skladom 39,197 milijona evrov pomerili z zmagovalkama dvoboja Yingying Duan/Aleksandra Sasnovič (Kit/Blr) - Andrea Sestini Hlavačkova/Barbora Strycova (Češ/2).

... in Klepačevo v mešanih dvojicah

Srebotnikova se je skupaj z Mehičanom Santiagom Gonzalesom prebila v četrtfinale v konkurenci mešanih dvojic. V drugem krogu  sta po uri in devetih minutah premagala slovensko-nizozemsko navezo Andreja Klepač-Jean-Julien Rojer s 6:2 in 7:6 (3).

Slavile papirnate favoritinje

V konkurenci posameznic so slavile papirnate favoritinje. Američanka Sloane Stephens, sicer deseta nosilka pariškega turnirja, je brez večjih težav ugnala Estonko Anett Kontaveit s 6:2 in 6:0, prav tako je dokaj prepričljivo slavila njena rojakinja Madison Keys, ki je s 6:1 in 6:4 premagala Romunko Mihaelo Buzarnescu. Kazahstanka Julija Putinceva je bila boljša od Čehinje Barbore Strycove s 6:4 in 6:3.

Novak Đoković
Sportal Đoković gladko v četrtfinale OP Francije
Ne spreglejte