Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 7. 2018,
22.25

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57

Natisni članek

Wimbledon Serena Williams Donna Vekić Caroline Wozniacki teniški globus WTA

Ponedeljek, 2. 7. 2018, 22.25

5 let, 9 mesecev

Wimbledon, (WTA), 1. dan

Senzacija Hrvatice v Wimbledonu, Serena prvič zmagala kot mamica

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57
Donna Vekić | Foto Reuters

Foto: Reuters

Prvi dan turnirja v Wimbledonu je bilo zanimivo tudi v ženski konkurenci. Za veliko presenečenje je poskrbela Hrvatica Donna Vekić, ki je nadigrala četrto nosilko Sloane Stephens in ji prepustila le štiri igre. Caroline Wozniacki ni imela težjega dela. Zmagali sta tudi sestri Williams. V ponedeljek na sveti travi ni bilo slovenskih predstavnic. Polona Hercog bo prvič nastopila v torek.

Za presenečenje uvodnega dneva Wimbledona je poskrbela hrvaška teniška igralka Donna Vekić. Srčna izbranka švicarskega zvezdnika Stana Wawrinke je v prvem krogu povsem zasenčila Američanko Sloane Stephens. Zmagovalko lanskega US Opna, ki je bila postavljena za četrto nosilko, je premagala s 6:1 in 6:3. To je njena največja zmaga v karieri, prva nad igralko, ki spada med pet najboljših na svetu.

Izpadla je tudi lanska polfinalistka Wimbledona Magdalana Rybarikova. Slovakinjo je brez izgubljenega niza izločila Romunka Sorana Cirstea.

Svojo operacijo Wimbledon je uspešno začela druga nosilka Caroline Wozniacki. Zmagovalka letošnjega OP Avstralije je proti Američanki Varvari Lepčenko izgubila le tri igre.

Ko je Serena Williams zadnjič zaigrala v Wimbledonu (2016), ga je osvojila. | Foto: Reuters Ko je Serena Williams zadnjič zaigrala v Wimbledonu (2016), ga je osvojila. Foto: Reuters

Nekdanja št. 1 Serena Williams je že pred turnirjem dvignila nekaj prahu, potem ko so jo organizatorji postavili kot 25. nosilko. Kar nekaj igralk je temu nasprotovalo, saj je mlajša izmed sester Williams šele 181. igralka na svetu. Američanka se je v prvem krogu izkazala in s 7:5 in 6:3 izločila Nizozemko Arantxo Rus. To je bil prvi nastop sedemkratne zmagovalke Wimbledona na sveti angleški travi v vlogi mamice. 

Njena starejša sestra Venus Williams je po preobratu izločila Švedinjo Johanno Larsson.

Aljaž Bedene
Sportal Bedene izločil Britanca, Federer postavil rekord, Dimitrov in Ćorić izpadla

 

Ne spreglejte