Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 10. 2014,
12.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Karl Lagerfeld

Sreda, 22. 10. 2014, 12.29

8 let

Sébastien Jondeau je moški, ki se skriva v senci Karla Lagerfelda

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
No, tako je bilo vsaj vse do letošnjega poletja, ko je modni oblikovalec svojega telesnega stražarja in osebnega asistenta postavil še v vlogo modela za njegovo novo kolekcijo oblačil.

Sébastien Jondeau, moški, ki je v javnosti od slovitega modnega oblikovalca in kreativnega direktorja modne hiše Chanel Karla Lagerfelda v vsakem trenutku oddaljen le za nekaj korakov, je v intervjuju za revijo Man of the World prvič spregovoril o svoji, že 15 let trajajoči karieri telesnega stražarja in osebnega asistenta omenjenega modnega oblikovalca.

Med letošnjim poletjem pa je, star 39 let, postal tudi obraz nove moške kolekcije znamke Karl Lagerfeld ter s tem na svoj seznam del, ki jih opravlja v sodelovanju z enim izmed najbolj znanih modnih oblikovalcev v zgodovini, dodal nov zapis. Do službe po naključju Da se nam najboljše stvari v življenju zgodijo, ko to najmanj pričakujemo, dokazuje tudi Sébastienova zgodba, ki je Lagerfelda spoznal povsem po naključju in se z njim, kot je dejal v intervjuju, v trenutku spoprijateljil.

Preden se je znašel pod okriljem slavnega oblikovalca, je bil vojak v francoski vojski, to pa naposled zapustil in se loteval različnih del, med katere se je uvrščalo tudi varovanje, saj je bil takrat, tako kot danes, navdušenec nad borilnimi veščinami, ki jih tudi v službi Karla Lagerfelda trenira vsaj trikrat tedensko.

Ko se mu je zdelo, da sta se z oblikovalcem že dovolj dobro poznala, ga je pogumno vprašal, ali potrebuje telesnega stražarja, in Lagerfeld je v trenutku privolil ter Sébastienu ponudil službo, ki pa je bila v prvi vrsti delo osebnega asistenta, h kateri se je prištelo tudi varovanje. Od osebnega asistenta in telesnega stražarja do modela Vse od takrat sta Sébastien in Karl skoraj nerazdružljiva, Sébastien pa bi za njegovo zaščito, kot je dejal v intervjuju: "naredil vse, kar bi bilo treba". Obenem novopečeni model dodaja, da sicer Karl niti ni pretirano ogrožen, saj mu ljudje v javnosti ne želijo fizično škodovati, a kot dodaja, previdnost vseeno ni odveč.

Da se v Sébastienu skriva še nekaj več kot sposobnost stopati v korak z vsemi obveznostmi, ki jih ima modni oblikovalec, pa je Lagerfeld svetu odkril šele to poletje, ko ga je postavil v samo središče poletne kampanje za modno blagovno znamko, ki, kot se spodobi, nosi njegovo ime.

Kot vedno je Karl tudi tokrat zakrivil fotografije svoje nove kolekcije, zato sta lahko s Sébastienom še posebej dobro sodelovala, saj se danes že več kot odlično poznata, Sébastien pa se je v vseh letih dela v modnem svetu že dodobra priučil vseh spretnosti, ki jih mora obvladovati model.

Ne spreglejte