Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 2. 2022,
10.11

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,23

4

Natisni članek

CNN Chris Cuomo Jeff Zucker Allison Gollust

Sreda, 16. 2. 2022, 10.11

2 leti, 2 meseca

Po prvem možu CNN odstopila tudi njegova ljubimka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,23

4

Allison Gollust | Foto Guliverimage/AP

Foto: Guliverimage/AP

Dva tedna po odstopu predsednika upravnega odbora ameriške televizijske mreže CNN Jeffa Zuckerja zaradi sicer soglasnega spolnega razmerja s podrejeno, ki pa ga je skrival in ga ni prijavil, je v torek odstopila še njegova nekdanja namestnica in ljubimka Allison Gollust.

Jeff Zucker
Trendi Šef CNN odstopil zaradi razmerja s sodelavko

Allison Gollust uradno ni odstopila zaradi razmerja z Jeffom Zuckerjem, ampak zaradi domnevnih nepravilnosti pri tem, kako je prav tako nekdanji voditelj CNN Chris Couomo poročal in ravnal v času, ko se je njegov brat, nekdanji guverner New Yorka Andrew Cuomo, otepal obtožb o spolnih nadlegovanjih.

"Preiskava je odkrila, da je Allison Gollust skupaj z Jeffom Zuckerjem in Chrisom Cuomom kršila standarde in prakse poročanja. Mi imamo najvišje standarde novinarske integritete in ta pravila morajo veljati enako za vse," je sporočil glavni izvršni direktor družbe WarnerMedia Jason Kilar.

Allison Gollust je takoj udarila nazaj in sporočila, da je izjava WarnerMedie poskus maščevanja in odvračanja pozornosti od tega, kako porazno je vodstvo ravnalo v zadnjih dveh tednih.

CNN | Foto: Guliverimage/AP Foto: Guliverimage/AP

"Globoko sem razočarana, da me po devetih letih obrambe najvišjih standardov novinarske integritete pri CNN ob odhodu tako obravnavajo. Odhajam z visoko dvignjeno glavo," je sporočila Allison Gollust, ki je bila sicer nekoč vodja komunikacij pri guvernerju Andrewu Cuomu, z Zuckerjem pa sta v preteklosti skupaj delala tudi pri televiziji NBC.

Težav za CNN sicer še ni konec, saj Chris Cuomo razmišlja o tožbi, ker so ga odpustili. Cuoma je odpustil Zucker, potem ko so mu tako svetovali pravniki, ki jih je najel CNN.

Chris Cuomo je skušal pomagati lastnemu bratu pri zavračanju obtožb o spolnih nadlegovanjih, zaradi katerih je guverner ostal brez položaja, čeprav nobena ni bila dokazana. Po odpustitvi je najel odvetnika in namerava iztožiti nekaj milijonov dolarjev, kolikor mu je CNN dolžan po pogodbi.

Preberite še:

Chris Cuomo
Trendi CNN odpustil enega od svojih paradnih voditeljev
Ne spreglejte