Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 11. 2019,
17.36

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Natisni članek

Shakira težave z glasilkami vnetje glasilk kariera depresija

Torek, 12. 11. 2019, 17.36

4 leta, 5 mesecev

Pevka priznala: Padla sem v depresijo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95
Shakira | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Latinozvednica Shakira je razkrila, da se je pred časom borila z depresijo, v katero so jo pahnile hude težave z glasilkami. Stanje je bilo tako resno, da je povsem izgubila glas in morala odpovedati načrtovano glasbeno turnejo, kar jo je močno potrlo.

Kolumbijska pevka Shakira je imela pred dvema letoma tako hudo vnetje glasilk, da je ostala brez glasu. In ker je petje, poleg njene družine, zanjo najpomembnejša stvar v življenju, je bil položaj zanjo neznosen, je razkrila za The Guardian.

Trendi Skrivnost razkrita: Na Super Bowlu bosta nastopili Jennifer Lopez in Shakira

"Vedno sem se zavedala, da obstajajo v življenju stvari, ki so minljive, na primer lepota, mladost in podobne reči. A nikoli nisem pomislila, da bo moj glas tisti, ki me bo zapustil, ker je bil od nekdaj tako neločljivo povezan z mano.

Ko torej nisem mogla več peti, je bilo to zares neznosno. Bili so dnevi, ko sploh nisem mogla vstati iz postelje, tako depresivna sem bila," je povedala v intervjuju.

Shakira | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Priznala je, da je bila v tistem obdobju najslabša različica sebe. "Nisem bila prav nič optimistična. Bila sem zelo pesimistična. Zagrenjena oseba, ob kateri si ne želiš biti," je povedala.

Dodala je, da jo je njen srčni izbranec, španski nogometaš Gerard Piqué, moral prenašati, ko je bila zares v zelo slabi koži: "Videl je najhujšo različico mene."

Shakira
Trendi Shakira obtožena davčne utaje v višini 14,5 milijona evrov

Zdravniki so ji rekli, da bo potrebovala operacijo glasilk, a se je odločila sprva preizkusiti druge metode – meditacijo, hipnozo, celo po blagoslovljeno vodo v Lurd v Franciji je odšla.

Ob tem je dolge tedne ostala tiho ter komunicirala le prek kazanja z rokami in pisanja, saj je hotela dati glasilkam možnost, da se same zacelijo. To je bilo še posebej težko zaradi njenih dveh sinov, Milana in Sashe, ki sta bila takrat stara komaj dve in štiri leta.

Shakira | Foto: Reuters Foto: Reuters

A pevki je uspelo močno poškodovane glasilke pozdraviti brez operacije. Svetovno turnejo El Dorado, ki jo je zaradi težav z glasom morala odpovedati, je kasneje, ko je spet lahko pela, vendarle izpeljala. In vsak večer, ko je stala na odru in nastopala, je jemala kot veliko darilo, ne kot nekaj samoumevnega, je še pojasnila.

Shakira bo skupaj s še eno pop divo latinskoameriških korenin Jennifer Lopez čez tri mesece nastopila na finalu lige NFL. Pevki obljubljata, da bo njun nastop med polčasom prava glasbena poslastica.

Trendi Shakira spet na sodišču: obtožena je plagiatorstva #video
Ne spreglejte