Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 3. 2013,
14.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Helen Mirren

Torek, 12. 3. 2013, 14.10

8 let

Odpustili psičko, ker ni ubogala Helen Mirren

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Psičko, ki ni ubogala ukazov Helen Mirren v vlogi kraljice Elizabete II., so morali tik pred premiero na West Endu odpustiti.

V zakulisju predstave Občinstvo (The Audience), v kateri Helen Mirren igra kraljico Elizabeto II., je še pred premiero potekala prava drama, saj so morali odpustiti eno do pomembnih igralk v predstavi. Psička Lizzy pasme korgi namreč ni ubogala ukazov glavne igralke, zaradi česar so jo morali odpustiti in zamenjati s Coco.

Predstava govori o odnosu med kraljico in številnimi premierji, ki so se zvrstili v 61 letih njenega vladanja. Lizzy je tako nastopala v prizoru, v katerem Harold Wilson v Balmoralu obišče kraljico. Prizor je morala začeti skupaj s Helen Mirren, nato pa ob koncu prizora steči čez oder, in sicer takrat, ko jo pokliče Mirren. A Lizzy je uspešno odigrala samo prvi del prizora, na koncu pa je pogosto obstala in pustila na cedilu svojega igralskega kolega, petletnega Rockyja, ki je moral sam končati prizor. Kljub številnim naporom osebja je Lizzy bojkotirala prizor v 16 ponovitvah pred premiero, zato so jo morali odpustiti.

Njeno vlogo je prevzela Coco, ki je vlogo odigrala brezhibno po samo 20 minutah vaje in tako rešila sobotno premiero.

Des Jordan, predstavnik agencije za živali igralce, meni, da je šlo za tipično težavo gledališča, ko je bila starajoča se diva ljubosumna na svoje mlajše sodelavce, čeprav je bil, kot kaže, morda tudi sam delno kriv za njen neuspeh. Po uspešnem prizoru je namreč oba korgija nagradil s priboljški, ker pa je bila Lizzy počasnejša od Rockyja, je bil ta vedno tisti, ki je prvi dobil priboljške.

Lizzyjina zamenjava Coco za zdaj še ne kaže znakov igralske dive, verjetno tudi zato, ker je iste starosti kot Rocky, Lizzy pa je svojo igralsko kariero končala. Po besedah Jordana uživa zaslužen pokoj z ležanjem pred kaminom.

Ne spreglejte