Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 12. 2021,
8.23

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94

6

Natisni članek

Alec Baldwin

Četrtek, 2. 12. 2021, 8.23

2 leti, 4 mesece

Objokani Alec Baldwin: Nikoli ne bi v nikogar uperil pištole

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94

6

Alec baldwin | Foto Profimedia

Foto: Profimedia

Ameriški igralec Alec Baldwin je v prvem intervjuju po oktobrski tragediji na snemanju filma Rust vztrajal, da ni sprožil pištole, za katero se je izkazalo, da v njej niso bili slepi naboji. Z njimi je ustrelil 42-letno direktorico fotografije Halyno Hutchins.

"Ne, ne in ne! Nikoli ne bi v nikogar uperil pištole in sprožil. Nikoli!" je Alec Baldwin odgovoril na vprašanje novinarja televizije ABC Georgea Stephanopoulosa.

Intervju je bil posnet v torek, v ZDA pa naj bi bil predvajan v četrtek zvečer.

Stephanopoulos je njuno 80-minutno razpravo opisal kot "surovo" in "intenzivno". 63-letnega Baldwina je opisal kot "uničenega", a "zelo odkritega".

"V zadnjih 20 letih sem opravil na tisoče intervjujev za ABC," je dejal. "To je bil daleč najintenzivnejši intervju, kar sem jih kdaj doživel," je povedal za jutranjo oddajo Good Morning America.

Ta intervju je bil prvi, v katerem je Baldwin javno spregovoril o nesreči, razen kratkega intervjuja, ki ga je dal oktobra za TMZ.

Alec Baldwin je najbolj znan po nastopih v filmih, kot sta Lov na rdeči oktober ter Ljubezen, ločitev in nekaj vmes, pa tudi po imitaciji Donalda Trumpa v ameriški oddaji Saturday Night Live.

Rust | Foto: Reuters Foto: Reuters Nesreča se je zgodila med snemanjem na ranču Bonanza Creek, ki je priljubljena lokacija za snemanje filmov. Tam so snemali vestern Rust, ki se dogaja v 19. stoletju. Med snemanjem se je sprožila rekvizitna pištola, ki jo je držal Baldwin in s katero je ustrelil 42-letno direktorico fotografije Halyno Hutchins. Zaradi poškodb je umrla, ranjen pa je bil tudi režiser Joel Souza. 

Supervizorka Mamie Mitchell v tožbi igralcu očita, da ni preveril, ali je orožje varno, ampak zgolj verjel zagotovilu sodelavca na snemanju. Poleg tega v scenariju za Baldwina sploh naj ne bi bilo prizora s streljanjem. 

 

Ne spreglejte