SiolNET. Trendi Svet znanih
1,56

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ljudje se norčujejo iz kovanca princa Williama

1,56

termometer

William kovanec |  | Foto: The Royal Mint
Foto: The Royal Mint

Britanski princ William bo ob 40. rojstnem dnevu dobil prav posebno darilo, kovanec s svojo podobo, ki pa je ob razkritju povzročil nemalo zbadljivih komentarjev. William ima namreč na kovancu več las kot v resnici.

Princ William bo 21. junija praznoval okroglih 40 let, britanska kraljeva kovnica (The Royal Mint) pa bo ob tej priložnosti izdala spominski kovanec za pet funtov, ki ga krasi prinčeva podoba.

To novico bi večina ljudi spregledala, če ne bi bilo ene podrobnosti – princ William ima na kovancu opazno več las kot v resnici. Podoba, ki jo je izdelal oblikovalec in graver Thomas T. Dockerty, je na spletu nemudoma sprožila plaz zbadljivk in norčevanja.

"Tisti, ki je zasnoval ta kovanec, je bil tako prijazen, da je Williamu dal več las, kot jih ima v resnici," je zapisala uporabnica Twitterja, neki drugi uporabnik pa je dodal: "Kraljeva kovnica je s pomočjo več tisoč kovancev Williamu sporočila, naj si da presaditi lase."

Bolj podoben Putinu?

Mnogo uporabnikov družbenih omrežjih je prepričanih, da podoba na kovancu sploh ni videti kot princ William. Nekateri tako menijo zaradi presežka las, drugi pravijo, da so zgrešene tudi obrazne poteze, nekaj pa jih je podobo s kovanca primerjalo kar z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom.

To sicer ni prvič, da se je William pojavil na spominskem kovancu, z ženo Kate Middleton sta ga dobila že ob poroki leta 2011.

Oglejte si še:

kate middleton Trendi Kate Middleton in princ William kršila kraljevsko pravilo glede selfijev
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin