SiolNET. Trendi Svet znanih
3,54

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kritike na račun "prodanega" zvezdnika, ki je vzel "krvavi denar" Katarcev

3,54

termometer

Morgan Freeman, Katar | Morgan Freeman na odru katarskega odprtja z Ghanimom al Muftahom, 20-letnim katarskim youtuberjem in govornikom, ki se je rodil z redko motnjo, sindromom kaudalne regresije, zaradi katerega nima razvitega spodnjega dela telesa. | Foto: Guliverimage/AP
Morgan Freeman na odru katarskega odprtja z Ghanimom al Muftahom, 20-letnim katarskim youtuberjem in govornikom, ki se je rodil z redko motnjo, sindromom kaudalne regresije, zaradi katerega nima razvitega spodnjega dela telesa. Foto: Guliverimage/AP

Igralec Morgan Freeman, ki je povezoval odprtje svetovnega prvenstva v Katarju, je bil pred 12 leti ambasador ameriške kandidature za organizacijo tega prvenstva.

Potem ko je presenetil na odprtju svetovnega nogometnega prvenstva, se je ameriški igralec Morgan Freeman znašel pod plazom kritik, češ da se je "prodal" Katarju in da ima "krvave roke", ker je sprejel denar države, ki sistematično krši človekove pravice in kjer je med gradnjo nogometne infrastrukture umrlo oziroma se poškodovalo ogromno delavcev migrantov.

Morgan Freeman, Katar | Foto: Guliverimage/Imago Sports Foto: Guliverimage/Imago Sports

Dodatno olje na ogenj je prililo dejstvo, da je Freeman leta 2010 predstavljal ZDA, ko so se potegovali za organizacijo prvenstva, ki jo je nato osvojil Katar. 

"Tukaj smo se zbrali kot eno veliko pleme, Zemlja je šotor, v katerem vsi živimo," je 85-letni oskarjevec občinstvo nagovoril na odprtju prvenstva v Katarju, "nogomet združuje narode v ljubezni do te prelepe igre."

Morgan Freeman, Katar | Foto: Guliverimage/Imago Sports Foto: Guliverimage/Imago Sports

Te navdihujoče besede pa so na družbenih omrežjih sprožile plaz kritik na račun Freemana, češ da je za denar pripravljen pozabiti na svoja načela. "Kakšno razočaranje je videti človeka, ki je igral Nelsona Mandelo, vzeti denar in podpirati zatiralski režim," je na Twitterju zapisal angleški igralec Gary Webster.

"Upam, da je bil katarski krvavi denar vreden tega," je dodal neki uporabnik Twitterja, drugi pa dodal: "Morgan Freeman, moralo bi te biti sam. Koliko je vredna integriteta? Nikoli več ne spregovori v podporo manjšinam, ta privilegij si izgubil. Gre za krvavi posel in svetovno prvenstvo proti človekovim pravicam."

Oglejte si tudi:

nogometaši thumb Trendi Izbiramo najlepšega nogometaša svetovnega prvenstva

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin