SiolNET. Trendi Svet znanih
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kranjski gasilci so se slekli za dobrodelni koledar (foto)

3

termometer

Kranjskim poklicnim gasilcem pomoč tistim, ki so v težavah, ni tuja. To je njihov vsakdan. Že drugič so se odločili, da bodo pomagali tudi tako, da se slečejo.

Pred objektiv fotografinje Tine Dokl so se že drugič – nazadnje so to naredili pred dvema letoma – postavili razgaljeni gasilci GRS Kranj. Seveda v prostem času in z dobrim, resnično srčnim namenom pomagati otrokom, ki pomoč potrebujejo. V teh težkih časih je to še kako dobrodošla poteza, ki so jo gasilci in njihova zvesta štirinožna prijateljica naredili z veseljem.

Gasilci GRS Kranj so se odločili, da bodo s prodajo tisoč koledarjev zbirali denar za 11-letnega Roka Smoleja, ki obiskuje 5. razred OŠ Simona Jenka v Kranju. Rok, ki otroštvo preživlja na invalidskem vozičku, namreč potrebuje dvigalo, ki brez davka stane 15 tisoč evrov, obenem pa bi mu želeli omogočiti tudi sklop terapij za njegov boljši razvoj, ena sama pa stane 1.800 evrov. A vrli gasilci se ne bodo ustavili le pri pomoči Roku. Pomagali bodo tudi 15-letni Ani, ki živi s cerebralno paralizo in potrebuje voziček, ki stane okoli 1.500 evrov. Ana živi sama z mamico, ki zasluži približno 540 evrov. Pomoči bo deležna tudi razvojna ambulanta Osnovnega zdravstva Gorenjske, ki ji bodo kupili pripomočke, ki jih potrebujejo za razvoj gibalno oviranih otrok.

Gasilci so se odločili, da bo cena koledarja v prodaji 12 evrov, saj morajo od vsakega dobrodelno prodanega koledarja plačati tudi davek. Vsi, ki bi radi pomagali, se lahko obrnete na GRS Kranj in z nakupom koledarja – po slikah sodeč bo lepo darilo za vsako žensko – kranjskim gasilcem pomagate pri pomoči otrokom.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin