Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 7. 2013,
9.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

intervju Jure Košir Monica Bellucci

Petek, 12. 7. 2013, 9.40

8 let

"Kavbojke imajo prednost pred metuljčkom in kravato"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Jure Košir je tisti moški, ki rad tvita, prisega na ulični videz in umirjen dopust v samotnih zalivih hrvaške obale, in ki mu je všeč Monica Bellucci.

Z videzom se ne ukvarja pretirano, obleke si kupuje sam, pri zahtevnejših kombinacijah mu priskoči na pomoč žena. Zank okrog vratu ne mara, zato sta metuljček ali kravata modna dodatka le takrat, ko je to res nujno.

Kako Jure Košir začne svoj dan?

(smeh) Težko, ker sem nočni človek, nisem jutranji tip, imam nizek pritisk, zato se mi zjutraj vrti in sem upočasnjen. Otroke peljem v šolo in vrtec in potem nadaljujem dan. Zjutraj sem zaspan, zato ga ne začnem s športom.

Kako ohranjate pozitivno raven energije, prehrane, športa, meditacije?

Moram priznati, da se še ne poslužujem posebnih vzhodnjaških filozofij, sem se pa začel posvečati temu, kaj pojem in koliko. Prisotna je tudi zmerna doza gibanja, ki mi ustreza. V obdobju, ko sem nehal biti aktiven športnik, sem bil kar malo v dilemi, kako zdaj naprej.

Ste tip moškega, ki se obremenjuje z videzom?

Ne, mislim, da se z videzom nekje po 40. letu starosti ni treba več obremenjevati, sploh če si zadovoljen s svojim življenjem. Imam občutek, da takrat ne iščeš več nekih zunanjih dejavnikov. Človek vedno izžareva to, ali se dobro počuti, in drugi to začutijo.

Vendar pri 40. smo šele na polovici življenja …

Ja, štirideseta so zanimiva (smeh), res je, vendar takrat pridejo na plano druge prioritete. Ne zdi se mi pomembno zganjati drame, če ni vse idealno glede videza. Nekaj so tako ali tako naravne, dedne zakonitosti – če imaš npr. v družinskem deblu plešo, boš plešast. Če si moški, si pač pobriješ glavo in to je to. Nikoli si ne bi recimo las dal presaditi, prej bi se pobril po celi glavi.

Kaj si štejete za največji življenjski uspeh?

To, da si ustvariš družino, da imaš potomce, jih vzgajaš, da lahko nekaj pustiš za seboj. Športni uspeh je sicer nekaj, a če imaš otroke in jih lepo vzgojiš, dobro pripraviš na življenje, je to največ, ker si dejansko naredil za prihodnost.

Si predstavljate svoje otroke odraščati v Sloveniji?

Zelo dobro vprašanje, ki mi da zadnje čase precej misliti. Slovenija postaja neko čudno okolje. Starejše generacije so že nekako zdržale, a za našo generacijo je drugače. Ne vem … Če bi se pokazala možnost, bi podpiral svoje otroke, da bi poskusili v tujini. Težko odgovorim na to vprašanje, a mi da precej misliti. Predvsem gledam na zadevo tako, da bi bilo zanje najbolje.

Kako vidite tipično slovensko družino v trenutni situaciji, okolju?

Mislim, da smo precej tradicionalna družba, čeprav si tega ne priznamo in se delamo ultra moderne. A Slovenija vseeno temelji na nekakšni bolj podeželski ravni in morda je prav tako. Zdi se mi, da imamo dovolj težav z ohranitvijo natalitete in pozitivne kulture. Dobro je, da se spodbuja družino, da so olajšave za ljudi, ki želijo imeti veliko družino, da se jim priskoči na pomoč.

Ali uporabljate družbena omrežja in kakšno je vaše mnenje o tem?

V bistvu sem bil dolgo časa nasprotnik, potem pa sem dojel, da je to kar potrebno, če nočeš ostati zadaj. Tam se danes vse dogaja in lahko rečem, da so mi všeč. Najbolj mi je všeč Twitter, kjer sem aktiven. Kdaj mine kakšen dan, ko sploh ne pomislim na nič, kar se mi ne zdi nič čudnega. Je pa zanimivo, da veliko informacij dobim prek družbenih omrežij in dogaja se, da sploh ne berem časopisov ali revij. Tu se vidi, da je digitalna tehnologija napredovala in papirnatega načina branja sploh ne pogrešam. Če že vzamem kaj papirnatega v roke, je to knjiga.

Vrhunski športniki se pogosto spogledujejo z modo, tudi razgalijo se, če je treba. Bi se tudi vi slekli do spodnjic za reklamo, tako kot sta to storila Leo Messi in David Beckham?

Da. Športnikom to predstavlja predvsem gigantski vir zaslužka. Tudi za imidž je pomembno – sploh če gre za eminentnega proizvajalca. Poleg tega so pa fantje v letih, ko lahko pokažejo lepo telo in to gre dobro skupaj.

Ali obleke kupujete sami ali vam pri tem pomaga žena?

Pomaga mi žena. Včasih jo vprašam za nasvet, manjše zadeve pa uredim sam, na hitro. So pa dogodki, ki zahtevajo bolj kompleksen videz, in takrat se posvetujem z njo.

V kakšni kombinaciji se najbolje počutite?

Še zmeraj prisegam na ta videz, ki ni preveč uraden, čeprav sem moral precej zamenjati način oblačenja, ker sem zaradi sestankov moral začeti oblačiti srajce. A v resnici mi ni pogodu, da se moram lepo oblačiti. Bolj mi je všeč, da se dobro počutim. Včasih tudi ne sledim čisto modnim trendom – recimo te ozke hlače, ki so trenutno moderne, so zame prava nočna mora, ker imam zaradi smučanja močne noge.

Se pravi, da se Jure Košir bolje počuti v kavbojkah kot obleki Hugo Boss?

Da. Zagotovo.

Če pa se že odločite za obleko, s čim jo kombinirate, z metuljčkom ali kravato?

V bistvu sem pred kratkim moral poseči po metuljčku zaradi opere in je bilo prav zanimivo. Vsekakor pa je prej kravata. Če se da, pa še kravate ne (smeh).

Boste spremljali naše košarkarje na Eurobasketu 2013?

Zagotovo. Mislim, da so super fantje, nekaj jih poznam osebno, in so super klapa. Če jim uspe zajeti ta zagon, ki se bo ustvaril v Sloveniji kot organizatorki prvenstva, potem lahko pridejo daleč – če bodo seveda pozitivno naravnani in ne bo kakšnih pretresov. Upam, da se še kdo odloči sodelovati v igri. Tu mislim predvsem na Bena Udriha, ki je tudi moj prijatelj in ga bom tudi osebno prosil za to.

Katere tekme ne smete zamuditi?

Gledal bom vse tekme slovenske reprezentance in vse drugo, kar se bo dalo, prek televizijskih prenosov.

Kako boste preživeli letošnji dopust?

Morje, morje, morje. V poletnem času imamo zatočišče na Hrvaškem, ki nam ponuja to, kar potrebujemo. Tam je všeč tudi otrokom, ker je zelo preprosto in ni tako turistično oblegano. Raziskovanje obale, samotnih predelov z manjšim čolnom, to je za nas dopust.

Za katero igralko bi se odločili, če bi morali izbirati med Monico Bellucci, Gwyneth Paltrow ali Angelino Jolie?

Monico Bellucci (smeh).

Ne spreglejte