Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 6. 2016,
13.13

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60

Natisni članek

brexit Velika Britanija

Petek, 24. 6. 2016, 13.13

6 let, 7 mesecev

Kateri znani Britanci danes slavijo in kateri žalujejo #brexit

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60

Foto: Getty Images

Manjše število slavnih Britancev je podprlo brexit, proti izhodu se je javno zavzel priljubljeni nekdanji nogometni as David Beckham in številni drugi zvezdniki, a to ni pomagalo. Zbrali smo njihove odzive.

J. K. Rowling, avtorica svetovne uspešnice o čarovniku Harryju Potterju, je na Twitterju napovedala, da si bo Škotska prizadevala za neodvisnost in da bo zapuščina britanskega premierja Davida Camerona, ki je vmes že napovedal odstop, to, da bo razbil dve uniji, ter da bi se vsemu temu lahko izognili.


Nekdanji angleški nogometni zvezdnik Gary Lineke: Zadremaš za nekaj ur (U kip – besedna igra na račun desničarske stranke Ukip) in poglejte, kaj se zgodi. Kaj smo naredili?


Prav tako nekdanji nogometni as Michael Owen ni pričakoval, da se bo zjutraj zbudil ob takšnih novicah o izidu referenduma.


Modna ikona in televizijska osebnost Alexa Chung je ob znaku zlomljenega srca zapisala tri zgovorne besede: Zaj*** jeb** jeb **

Pop zvezdnica Lily Allen je zapisala, da bo šel Cameron v zgodovino kot najslabši premier, po objavi izidov pa še: "No, milenijci. Res so nas zaj**."


Igralec Hugh Laurie, znan kot Dr. House,  je pomislil na navijače angleške nogometne reprezentance, ki potujejo po Franciji, kjer poteka Euro: "Angleži bodo v ponedeljek plačevali že 25 funtov za pivo". Zaradi brexita namreč pada cena funta.


Ameriški pevec Josh Groban ima bolj globalen pogled na brexit: "Iščem referendum o tem, da bi zapustili Zemljo". Pri tem je na pomoč pozval britanskega podjetnika Richarda Bransona in njegovega ameriškega kolega Elona Muska.


Britanski komik James Corden, ki je na delu v ZDA, kjer vodi oddajo The Late Late Show, ne more razumeti, kaj se dogaja v Britaniji: "Zelo mi je žal mladih Britancev. Bojim se, da so vas danes pustili na cedilu".


Nad izidom referenduma pa je navdušena igralka Elizabeth Hurley, ki je celo pozirala gola, da bi volivce pozvala, naj volijo za brexit: "In nenadoma ptički pojejo."

Irska pevka Sinead O’Connor je pozdravila izid referenduma na Facebooku: "Irska uradno ni več lastnina Velike Britanije!!!!", pevka Ellie Goulding pa ima zlomljeno srce.

 
Nepričakovano zanimanje za EU je na Twitterju izkazala tudi ameriška igralka Linday Lohan, ki se je zavzela za obstanek Velike Britanije v EU, izid referenduma pa v živo spremljala z objavami na svojem profilu na Twitterju in Instagramu. V bizarni objavi na Instagramu je ob fotografiji Chanelove torbice zapisala: »#bodipameten bodi pozoren in trdo delaj, da lahko kupiš chanelovo torbico #ostanimo kje je Sunderland? Ali Sarah Palin živi tam? Lol!"

Ne spreglejte