Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 2. 2018,
8.53

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,70

1

Natisni članek

Michelle Obama govor družbena omrežja Donald Trump

Sreda, 28. 2. 2018, 8.53

6 let, 1 mesec

Je Michelle Obama nadvse spretno pokritizirala Trumpa?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,70

1

Michelle Obama in Donald Trump | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Na enem od zadnjih dogodkov, kjer je imela govor, je nekdanja prva dama govorila o odgovorni uporabi družbenih omrežij. Izjavila je, da ljudje tam ne bi smeli pisati vsega, kar jim pade na pamet. Mnogi so se ob tem vprašali, ali je tako na neposreden način pokritizirala aktualnega predsednika Trumpa.

Čeprav je od tedaj, ko je zapustila Belo hišo, minilo že kar nekaj časa, je nekdanja prva dama Michelle Obama še vedno nadvse priljubljena. Celo tako zelo, da nenehno dobiva vprašanja o tem, ali bo morda kdaj v prihodnosti tudi sama kandidirala za predsednico ZDA.

"Tam zunaj je veliko bistrih, mladih ljudi. In prav zaradi njih ne bom kandidirala. Ker je bolje, da vlagamo v njih," je povedala na dogodku v New Yorku, kjer so sicer govorili o zdravstvenih temah. "Jaz bi bila predsednica v letih, meni pa se zdi pomembno, da se umaknem in naredim prostor drugim. Če bi si jaz in Barack samo izmenjala položaj oziroma stolčke, potem ne bi bilo prostora za druge in ne bi dobili tiste sveže energije, ki jo potrebujemo."

Zakonca Obama sta še vedno pri srcu ameriški javnosti. | Foto: Reuters Zakonca Obama sta še vedno pri srcu ameriški javnosti. Foto: Reuters Spregovorila je tudi o odgovorni rabi družbenih omrežij. Tudi sama jih uporablja, a priznava, da ni zelo vešča v njih. Pravzaprav ima ekipo, ki preverja njene objave, poleg tega vedno skrbno premisli, kaj bo napisala na Twitterju.

"Nikoli ne tvitnem nečesa, kar mi pač pade na misel. Tega ne priporočam nikomur – še posebej ne otrokom," je svetovala in dodala: "To se nikoli ne izkaže za dobro. Nisem bila tako vzgojena, da bi govorila, ne da bi razmislila. To je nevljudno. Vendar ja, tudi sama uporabljam družbena omrežja, a jih uporabljam kot odrasla oseba."

Kmalu za tem, ko so njen govor povzeli ameriški mediji, so se mnogi začeli spraševati, ali ni morda pri predavanju o odgovorni rabi družbenih omrežjih ciljala na aktualnega predsednika Donalda Trumpa, ki večinoma govori in objavlja vse, kar mu pade na pamet. Pa če je to, kar izjavi in zapiše, žaljivo ali ne.

Ne spreglejte