Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sreda,
18. 12. 2019,
12.03

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,98

Natisni članek

Kristen Stewart nagrada

Sreda, 18. 12. 2019, 12.03

4 leta, 4 mesece

Hollywood pravi, da je to igralka desetletja. Se strinjate? #video

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,98
Kristen Stewart | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Kristen Stewart, ki se je pri nas najbolj spomnimo iz sage Somrak, je bila izbrana za igralko preteklega desetletja. Za to jo je okronalo združenje hollywoodskih kritikov.

To je za 29-letno igralko prvo tovrstno priznanje kritikov.

Kristen Stewart je slovenske male zaslone zaznamovala predvsem z vlogo v sagi Somrak, ki jo je pravzaprav tudi izstrelila med zvezde. V njej se je tudi zaljubila v svojega soigralca Roberta Pattinsona, s katerim sta se kasneje razšla zaradi afere, ki jo je imela z režiserjem svojega naslednjega filma, Sneguljčica in lovec, Rupertom Sandersom.

Robert Pattinson, Kristen Stewart
Planet TV Zaradi tega filma sta hollywoodska zvezdnika končala zvezo

Vmes je zaigrala še v filmih Še vedno Alice, American Ultra, Osebna stilistka in Charliejevi angelčki, ki v slovenske kinematografe prihaja v začetku januarja.

Pri združenju hollywoodskih kritikov so ob razglasitvi, da je Kristen igralka desetletja, na Twitterju zapisali, da bo igralka nagrado prejela 9. januarja 2020.

Kristen na rdečih preprogah:

Igralka desetletja, ki premore le eno čustvo?

Novica, da si je Kristen zaslužila naziv igralke desetletja, je marsikoga presenetila, saj se zvezdnica velikokrat spoprijema s kritikami, da je kot igralka premalo ekspresivna in raznolika ter da večino svojih vlog odigra z enakim odnosom.

Zato je že pred leti nastala šaljiva tabela čustev Kristen Stewart, ki prikazuje, da ima ob različnih in še tako nasprotujočih si vlogah povsem enak izraz na obrazu:

Kristen Stewart (Twilight) emotional chart from r/pics

Predlani priznala, da je "zelo lezbijka"

Zadnje čase pa se bolj kot o "Kristenovi tabeli čustev" govori o njenem zasebnem življenju, saj je trenutno bolj naklonjena ženskam. Po aferi z režiserjem Sandersom se je razšla s Pattinsonom, a sta se kasneje pobotala ter ponovno razšla. Po tem je imela nekaj razmerij z nežnejšim spolom, vendar svoje spolne usmerjenosti ni komentirala do februarja 2017, ko je v oddaji Saturday Night Live priznala, da je "zelo lezbijka".

Po tem je v intervjuju za The Guardian dejala, da je biseksualka, za Harper's Bazaar pa je povedala, da bi hodila tudi z moškim ter da hoče "poskusiti vse".

Kristen Stewart | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Septembra letos pa je spregovorila še o tem, kako ji je bilo, ko je morala zaradi vlog v določenih filmih v preteklosti skrivati svojo seksualnost: "Rekli so mi, naj si naredim uslugo in se v javnosti ne držim za roke s svojo punco, saj bom tako morda dobila vlogo v filmu franšize Marvel."

Pa čeprav nekateri Marvelovih filmov sploh nimajo za prave filme. Kot denimo legendarni režiser Martin Scorsese, ki je dejal, da "to niso filmi, ampak zabaviščni parki".

Martin Scorsese
Trendi Scorsese okrcal franšizo Marvel: To niso filmi, ampak zabaviščni parki
Ne spreglejte