Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 4. 2021,
10.05

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,91

1

Natisni članek

Gucci

Petek, 16. 4. 2021, 10.05

3 leta

Guccijevi jezni zaradi filma o njih: Prikazali so nas kot debele in grde

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,91

1

Al Pacino | Vnukinja slovitega Alda Guccija je prepričana, da je Al Pacino (na fotografiji) povsem neprimeren za vlogo njenega postavnega dedka. | Foto Guliverimage/AP

Vnukinja slovitega Alda Guccija je prepričana, da je Al Pacino (na fotografiji) povsem neprimeren za vlogo njenega postavnega dedka.

Foto: Guliverimage/AP

Člani slavne modne družine Gucci so vse prej kot veseli tega, da o tragični zgodbi iz njihove zgodovine snemajo film. Prepričani so, da bo filmska zgodba napačno predstavila dogodke, nezadovoljni so tudi z videzom igralcev.

V Italiji je v polnem teku snemanje filma House of Gucci, ki govori o razvpitem umoru Maurizia Guccija, enega od članov te slavne modne družine. Snemalno ekipo na vsakem koraku spremljajo paparaci, ki v svet sproti pošiljajo fotografije zvezdniške igralske zasedbe: Maurizia igra Adam Driver, njegovo ženo Patrizio Reggiani, ki je njegov umor naročila, pa Lady Gaga.

Trendi Kdo je Guccijeva "črna vdova", o kateri snemajo film z zvezdniško zasedbo? #foto

Patrizia Reggiani je že izjavila, da je bila izbira glavne igralke dobra, češ da ji je zelo podobna. Veliko bolj nezadovoljna z igralsko zasedbo pa je Patrizia Gucci, Maurizijeva sestrična in vnukinja slovitega Alda Guccija, ki je modno hišo Gucci povzdignil v svetovno institucijo.

Ta je za tiskovno agencijo AP izrazila pomisleke, ker bosta v filmu nastopila Al Pacino in Jared Leto: prvi igra njenega dedka Alda, drugi pa njenega očeta Paola Guccija.

Lady Gaga in Al Pacino med snemanjem:

Fotogalerija
1 / 10

"Moj dedek Aldo je bil kot vsi Gucciji zelo postaven moški, visok, modrook in zelo eleganten. Igra pa ga Al Pacino, ki je že tako ali tako majhen, na fotografijah s snemanja pa je še debel, z zalizci in res grd. To je sramotno, saj ni niti približno podoben Aldu," je za AP dejala Patrizia Gucci.

Jared Leto, ki igra njenega očeta Paola, je medtem na fotografijah s snemanja videti povsem neurejen, z razmršenimi lasmi in v pisanih oblekah, kakršnega ga Patrizia nikoli ni videla. "Grozljivo, kakšna žalitev," je izjavila.

Jared Leto (desno) kot Paolo Gucci, v ospredju sta Adam Driver in Lady Gaga | Foto: Reuters Jared Leto (desno) kot Paolo Gucci, v ospredju sta Adam Driver in Lady Gaga Foto: Reuters

Tako kot "črna vdova" Patrizia Reggiani je tudi Patrizia Gucci razočarana nad tem, da se ustvarjalci filma o zgodbi niso posvetovali z nikomer iz družine Gucci. "V imenu celotne družine lahko povem, da smo resnično razočarani," je povedala za AP, "kradejo našo družinsko identiteto, da bi z njo ustvarili dobiček, da bi hollywoodskemu sistemu prinesli zaslužek."

Družina Gucci sicer z modno hišo Gucci ni več povezana vse od leta 1993, ko je Maurizio Gucci svoj preostali delež v podjetju prodal skladu Investcorp. Zdaj je lastnik Guccija francoska multinacionalka Kering.

Ne spreglejte