Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 10. 2011,
13.32

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Špas teater

Sobota, 15. 10. 2011, 13.32

7 let, 12 mesecev

"Če najameš Čeferina, Senico ali Matoza, si kriv ..."

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
… je bila samo ena izmed šal, ki sta ju Vid Valič in Denis Avdič na odru gledališča Špas teater stresala iz rokava.

Trenutno dva najbolj vroča slovenska komika Vid Valič in Denis Avdić sta včeraj premierno predstavila svojo novo dvourno stand up komedijo Udar po moško. "Bilo je čisto spontano. Denisu sem rekel, a bi naredil z mano en stand up v Špasu? Prišel je in je eksplodiralo," pojasni Valič, kako je prišlo do skupnega sodelovanja.

Politiki, tako levi kot desni, geji, položaji seksa, ženske, partnerski odnosi, to je le nekaj tem, ki se jih komika dotakneta v svoji predstavi, pri tem pa ne skoparita z uporabo dejanskih imen, zato smo ju povprašali, če bi svoj repertoar kaj spremenila v primeru, da bi bil v dvorani kateri izmed omenjenih: "Vse bi bilo isto. Nič ni osebnega, vse je samo fora, ki jo želim povedat, in s katero želim nasmejat ljudi. Upam, da ljudje razumejo, da tukaj skoraj ni omejitev, edino bolni in invalidni ljudje ter otroci. Iz tega se ne delam norca. Vsi ostali pa mislim, da lahko prenesejo na svoj račun," je povedali Avdić, sonastopajoči je ponudil skoraj isti odgovor: "Niti pod razno ne, ampak mislim, da če bi oni slišali te fore, da bi se tudi smejali. Je pa res, da moraš biti na nivoju, da se lahko smejiš sam sebi. Jaz se smejim vsem foram, ki so narejene na moj račun."

Fanta svoji predstavi napovedujeta optimistično prihodnost, saj imata do konca leta predvidenih že okoli 40 predstav, radijec pa v šali pove, kakšne so želje: "Več ponovitev kot jih imajo 5moških.com."

Iz dvorane, v kateri je bilo kar nekaj znanih obrazov, je bilo slišati najbolj glasen smeh, ko so bile na vrsti šale o seksu, a je Valič prepričan, da tematika ni najbolj pomembna stvar: "Pomembno je, da je dobra fora in da je dobro zapakirana. Ni nujno, da ima temo, seveda pa se ljudje najbolj nasmejijo ob forah o partnerskih odnosih, seksu in politiki, če je pravilno plasirana."

Med gosti je bila tudi pevka Alenka Gotar, ki je po predstavi podala kratko oceno: „Dobra sta. Ta bitka med spoloma mi je dala malo za misliti, če smo ženske res tako naporne, ampak znajo biti tudi moški naporni in zanimivi,“ ocenila pa je tudi, kateri izmed komikov jo je bolj nasmejal: „Ne vem, kateri je boljši, saj sta oba dobra. Me je pa pozitivno presenetil Denis, ker Vid je rutiniran, on je pa dokazal, da znajo Bosanci vedno znova nasmejat.“ Med vipovci je bila tudi Danica Lovenjak, ki so jo najbolj nasmejale šale iz realnega življenja: „Sploh ne pomisliš, da je smešno, ko pa prestaviš v realno življenje, pa vidiš, da se to res dogaja,“ ki pa doda, da sta šla tudi čez mejo okusnega: „Malo sta šla čez mejo, saj ne bi bilo potrebno pokazati vsega o seksu. Oba sta bila smešna, ampak Vid je bil bolj na meji normale, zato mi je bil mogoče malenkost bolj všeč.“

Ne spreglejte