SiolNET. Trendi Svet znanih
3,50

termometer

  • Messenger
  • Messenger

68-letna španska igralka postala mama

3,50

termometer

Ana Obregon | Igralka se je zaradi nadomestnega materinstva znašla pod plazom kritik. | Foto: Profimedia
Igralka se je zaradi nadomestnega materinstva znašla pod plazom kritik. Foto: Profimedia

Španska televizijska igralka Ana Obregón se je znašla pod plazom kritik, potem ko je razkrila, da je pri 68 letih s pomočjo nadomestne matere v ZDA postala mama.

Leta 2020 je igralki zaradi raka umrl njen edini sin, star je bil 27 let, od takrat pa je velikokrat spregovorila o svojih bojih, da nadaljuje življenje in gre naprej. Po smrti sina je namreč izgubila tudi svoje starše, poroča BBC.

"V mojo temo je posijala luč, polna ljubezni. Nikoli več ne bom sama. Spet sem živa," je zapisala ob fotografiji na Instagramu, na kateri pestuje novorojenčka.

Španija je sicer prepovedala vse oblike nadomestnega materinstva, vendar lahko starši otroka posvojijo, ko se vrnejo v državo. Obregonova se je v začetku tega tedna pojavila na naslovnici revije ¡Hola! pred bolnišnico v Miamiju, pri tem pa je v rokah držala novorojenčka.

Gedeon Burkhard Trendi Igralec iz Komisarja Rexa ima dve partnerici, živijo vsi skupaj

Požela veliko kritik

Obregonova, najbolj znana po številnih vlogah, ki jih je odigrala v španskih komedijah, je z odločitvijo, da postane mama, razburila špansko javno sfero, prav tako pa so bili nad njeno potezo razburjeni ministri v španski levičarski vladi. Nad potezo niso bile navdušene niti nekatere ministrice. "To ni nadomestno materinstvo, to je najem maternice, kar je, kot vemo, nezakonita praksa v Španiji," se je ob dogajanje obregnila ministrica za izobraževanje Pilar Alegría.

"Ženskih teles ne bi smeli niti kupovati niti najemati, da bi zadovoljili želje kogarkoli," pa je v izjavi za javnost povedal predsedniški minister Felix Bolaños.

Pravice žensk eno od ključnih področij

Koalicijska vlada pod vodstvom španskih socialistov je pravice žensk postavila za eno od ključnih področij svoje politike, poleg tega pa je v začetku tega leta uvedla strožje omejitve nadomestnega materinstva in prepovedala oglaševanje agencij za nadomestno materinstvo. Prav tako nadomestno materinstvo obravnavajo kot obliko nasilja nad ženskami in na enak način kategorizirajo vse vrste prisilne nosečnosti, splava, sterilizacije ali kontracepcije, poroča BBC.

Keanu Reaves, Alexandra Grant Trendi Priljubljeni igralec razkril, kdaj je bil nazadnje zelo srečen Ustanovna seja strateškega sveta za preprečevanje sovražnega govora pri predsedniku vlade. Sovražni govor. Nika Kovač, Robert Golob. Novice Nika Kovač: Odločila sem se, da se za nekaj časa umaknem
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin