SiolNET. Trendi Potovanja
2,68

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za vstop v Benetke bo treba plačati, znana je tudi cena

2,68

termometer

Benetke
Foto: Reuters

O tem se je dolgo govorilo, zdaj pa so mestne oblasti v Benetkah sprejele dokončno odločitev: čez pol leta bodo turistom začeli zaračunavati vstopnino.

Občinski svet v Benetkah je v torek sprejel odlok, da bodo s 1. junijem 2022 začeli turistom za vstop v mesto zaračunavati. Gre za odločitev, ki so jo napovedovali že dolgo in večkrat tudi preložili, z njo pa želijo predvsem zajeziti vrnitev množičnega turizma po pandemičnem premoru.

Benetke Trendi Benetke nad množični turizem: policijski nadzor, vstopnina in bonton obnašanja

Vstopnina v Benetke naj bi znašala 20 evrov, poroča zamejski časopis Primorski dnevnik, ob tem pa občinski svetniki dopuščajo možnost, da bi se cena lahko spreminjala glede na dan obiska.

Benetke Foto: Reuters

Z uvedbo vstopnine v mesto se bo za vstop v mesto treba tudi prijaviti, še navaja Primorski dnevnik, število obiskovalcev bo namreč omejeno. Nadzor nad tem, kdo vstopa v mesto, bo vzpostavljen z vrtljivim vrati ob vhodih v mesto, vsak obiskovalec pa bo ob plačilu vstopnine dobil QR-kodo, ki jo bo hranil v svojem pametnem telefonu.

Benetke Foto: Reuters

Plačilo vstopnine bo veljalo le za turiste, v Benetke bodo še naprej prosto vstopali prebivalci, ljudje, ki tam delajo, prebivalci dežele Veneto in študenti.

Preberite še:

Benetke Trendi Benetke bodo prvič v zgodovini dostopne tudi na invalidskem vozičku Marko Jakše Trendi Znan je slovenski predstavnik na naslednjem beneškem bienalu

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin