Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 4. 2019,
8.00

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

12

Natisni članek

Strunjan

Sreda, 10. 4. 2019, 8.00

5 let

V Strunjanu močno ganjeni nad gesto dečka iz Ljubljane #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

12

Strunjan | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

V Krajinskem parku Strunjan so pred dnevi prejeli ganljivo pismo mladega ljubitelja narave iz Ljubljane, ki je z obiska slovenske obale očitno nehote odnesel majhen kamen in si je zdaj zaželel, da ga vrnejo na prvotno mesto. V krajinskem parku bi se mlademu okoljevarstveniku Luki radi oddolžili za njegovo skrb, a žal ne poznajo njegovega naslova. Ga morda poznate vi?

"Danes smo prejeli pismo našega mladega obiskovalca. Luka nam je po pošti vrnil kamenček, ki ga je pomotoma odnesel z obale pod klifom. Gre za enkratno simbolno dejanje, Luka je tako pokazal, da skrb za neokrnjenost narave jemlje resno in si zasluži vse pohvale. Zato ga prosimo, da nam sporoči svoj naslov, po pošti mu bomo poslali manjše darilce, seveda pa bomo še bolj veseli, če se bo oglasil pri nas osebno," so zapisali na spletni strani Krajinskega parka Strunjan.

Kje si Luka iz Ljubljane? Danes smo prejeli pismo našega mladega obiskovalca. Luka nam je po pošti vrnil kamenček, ki ga...

Posted by Krajinski park Strunjan on Monday, April 8, 2019

"Očitno je tega otroka nekdo zelo predano vzgajal"

Kot nam je povedal direktor Javnega zavoda Krajinski park Strunjan Robert Smrekar, so pisemce prejeli prejšnji petek in ocenili, da ga je vredno deliti z javnostjo.

"Očitno je nekdo zelo predano vzgajal tega otroka in ta sporočilnost pravilnega odnosa do narave na mlajšo generacijo se nam zdi izredno pomembna," je poudaril.

park strunjan | Foto: Dean Dubokovič (www.slovenia.info) Foto: Dean Dubokovič (www.slovenia.info)

"Če želimo spremeniti odnos do narave, moramo na dolgi rok delati predvsem z mlajšimi generacijami. To počnemo v našem zavodu in želimo si, da bi to počela tudi celotna družba. Očitno je bil Luka predmet take vzgoje in je zelo svetel primer. V splošni atmosferi negativnega, ko se govori samo o plastiki, ki leži vsepovsod, in posledicah globalnega segrevanja, menim, da si taka poteza zasluži dodatno pozornost."

V Krajinskem parku Strunjan bi se Luki iz Ljubljane želeli zahvaliti za izkazano potezo, a ker ne poznajo njegovega naslova in ne morejo stopiti z njim v stik, javnost prosijo za pomoč. Če dečka poznate, se jim oglasite na strani na Facebooku https://www.facebook.com/parkstrunjan ali nam pišite na newsdesk@tsmedia.si.

Pismo za motivacijo na ogled na oglasni deski

Pismo je za zdaj na ogled na oglasni deski zavoda. "Tako bo, vse dokler dečka ne najdemo," je povedal Smrekar. "Ko ga bomo, bi kamenček radi skupaj z njim odnesli nazaj na mesto, kjer ga je našel. Za njegov odnos in dejanje bi se mu želeli zahvaliti na simboličen način, morda bi ga lahko s čolnom popeljali po obali, da bi si Krajinski park Strunjan ogledal še z druge perspektive."

park struinjan | Foto:

Krajinski park Strunjan letno obišče okrog 300 tisoč obiskovalcev. Ponuja ogled še vedno delujočih solin, sestrskih tistim v Sečovljah, največjega zavarovanega območja v slovenskem morju, najvišji klif v Jadranu in najdaljši del neokrnjene obale v Tržaškem zalivu. To soboto dopoldne organizirajo čistilno akcijo. Smrekar pravi, da jim bo pri tem vsak par rok prišel zelo prav. Morda bo med njimi tudi Luka iz Ljubljane.

 

 

Ne spreglejte